image
Sursa foto: jurnal.md

Alegerile din RM, pe prima pagină la Euronews: Va putea candidatul pro-UE Maia Sandu să-l înlăture pe candidatul lui Putin?

Alegerile prezidențiale sunt subiectul de top pe pagina Euronews, principala televiziune europeană de știri, care titrează „Va putea candidatul pro-UE, Maia Sandu, să-l înlăture pe candidatul lui Putin, Igor Dodon?”.

Cetățenii RM au revenit duminică la urne pentru a decide dacă președintele Igor Dodon va rămâne la palatul prezidențial din Chișinău în următorii patru ani sau dacă va trebui să predea cheile rivalului său politic, fostul premier Maia Sandu, comentează Euronews.

Dodon a dat vina pe Diasporă pentru faptul că a pierdut în primul tur în fața Maiei Sandu, argumentând că între cei între 1,2 și 2 milioane de moldoveni care trăiesc în afara țării sunt un „electorat paralel”. Moldovenii din diaspora au votat covârșitor pentru Maia Sandu pe 1 noiembrie, comentează sursa.

„În afara Moldovei, alegerile au fost interpretate ca un referendum privind direcția țării, Dodon reprezentând legături mai strânse cu Rusia și Sandu cu UE. În ultimele zile, Vladimir Putin l-a aprobat pe Dodon, care a vizitat Rusia de zeci de ori din 2016. Dar în Moldova - și în diasporă - principalele probleme au fost mai degrabă economice decât geopolitice. La fel ca restul Europei, țara a fost bătută de coronavirus și restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea acestuia au dat o lovitură grea economiei sale”, se mai spune în articolul Euronews.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: