image
Sursa foto: jurnal.md

Noi informații despre desfășurarea scrutinului electoral prezentat de către IGP după închiderea secțiilor de vot

Inspectoratul General de Poliție a intervenit în 324 de cazuri privind desfășurarea activităților electorale pe teritoriul Republicii Moldova.

Poliția a fost apelată la numărul 112 în 85 de incidente, 16 fiind în Chișinău, în zona Centru – 23, în zona de Nord în 30 de cazuri și la Sud în 16 cazuri

Poliția a intervenit în 324 de cazuri privind desfășurarea activităților electorale. În 254 de cazuri la moment se înfăptuiesc acțunile procesuale de constatare în vederea acumulării materialului probatoriu. La fel polițiștii au intervenit în 29 de cazuri de agitație electorală, în 6 cazuri de blocare de trasee au fost demarate procedurile de stabilire a tuturor cazurilor.

Am constat 36 de incidente cu buletine de vot, 122 cazuri de transportare a alegătorilor, la moment se examinează, 113 cazuri am demarat anchete și urmează să stabilim faptele care au avut loc, 8 cazuri de incidente cu urna de vot, 3 afisaj politic, 13 cazuri de corupere a alegătorilor, 14 de încălcare a măsurilor contra Covid, 2 cazuri de împiedicare a exercitării dreputului de vot, 5 cazuri de vot multimplu la Soroca, Leova, Strășeni, Ungheni și Vulcănești, alte 88 cazuri cu diferite tente, injurii, conflicte și altele”, a menționat IGP.

Evenimentul poate fi urmărit aici:

Citeşte mai mult despre

IGP

Noutăţile partenerilor

comentarii: