Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.11.2020

Până la ora 15.00 au votat peste 1 milion de alegători

Până la ora 15.00 au votat peste 1 milion de alegători

Comisia Electorală Centrală anunță că, până la ora 15.00, s-au prezentat la urnele de vot peste 1 milion de alegători sau circa 37 la sută dintre cei așteptați la alegeri. Procesul de votare se desfășoară în regim normal, fără incidente majore care să pună în pericol desfășurarea scrutinului.

Prima secție care și-a încheiat activitatea e cea de la Tokio, Japonia, unde au participat la scrutin 30 de alegători. Cu puțin timp în urmă și-a încheiat activitatea și secția de votare din China. Anunțăm, de asemenea, despre deschiderea fără impedimente a secțiilor de votare pe coasta estică a continentului nord-american.

La moment, sunt înregistrate aglomerații la unele secții de votare din străinătate în Belgia, Cehia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, România, Federația Rusă, Portugalia, Spania, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, Marea Britanie și Israel.

Referitor la sesizările și contestațiile, care au parvenit în adresa CEC menționăm că, până la moment a fost depusă o contestație de către un alegător privind presupuse încălcări la modalitatea de întocmire a listei electorale, o altă sesizare a unui concurent electoral ține de numărul mare de alegători care s-au prezentat la secțiile de votare peste hotare și despre faptul că membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului tergiversează intenționat procedurile electorale. Alte înștiințări țin de coruperea alegătorilor.

Pe marginea celor enunțate mai sus, CEC îndeamnă alegătorii, observatorii, funcționarii precum și toți actorii electorali să respecte prevederile legale în procesul de desfășurare al celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus