(video) La București și Iași, sute de oameni stau la coadă pentru a vota la alegerile prezidențiale

Sute de oameni stau la coadă, la secțiile de votare din București și Iași pentru a-și putea exprima opțiunea de vot. Moldovenii aleg astăzi președintele țării. În turul II al alegerilor prezidențiale au trecut Maia Sandu și Igor Dodon.

Amintim că la București, la secția de votare 1/407 București – până la ora 14:30 au reușit să voteze 2254.

La o altă secție din București nr.1/406 votaseră până atunci 1863 de moldoveni.

La Iași, până la ora menționată 1/408 au votat 2298 de conaționali.

Amintim că Comisia Electorală Centrală atenționează asupra posibilității epuizării buletinelor de vot la unele secții de votare deschise în afara țării.

În vederea bunei desfășurări a procesului de votare atenționăm alegătorii că la următoarele secții de votare, deschise în afara țării, în curând vor fi epuizate cele 5000 de buletine de vot, care, conform prevederile Codului electoral, reprezintă cantitatea maximă ce poate fi repartizată.

Suplimentar, MAEIE informează că potrivit normelor legale, dar și ținând cont de aspectele logistice, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite. Luând în considerare faptul că buletinele de vot sunt numeratate în conformitate cu numărul secței de votare, nu e posibil nici de realizat transferul acestora de la o secție la alta.

În acest context, MAEIE îndeamnă cetațenii Republicii Moldova să meargă să și exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot. Pentru facilizatrea acestui proces puteți utiliza și aplicația https://diaspora.voteaza.md/.

Totodată, alegătorii sunt rugați să-și păstreze calmul și să respecte cu strictețe normele sanitare pentru prevedenirea răspândirii Covid-19, reglementate de către autoritățile Republicii Moldova și cele ale țărilor gazdă, pentru a nu pune în pericol organizarea alegerilor.


Pub