Ion Ceban, alături de angajați ai Primăriei, a depus o coroană de flori la Ambasada României, în memoria pacienților decedați în urma incendiului de la Piatra Neamț

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, alături de soția sa și câțiva angajați ai Primăriei Chișinău au depus, astăzi, o coroană de flori lângă Ambasada României, în memoria pacienților internați în spitalul din Piatra Neamț, care au murit după ce secția în care se aflau intubați a fost cuprinsă de flăcări.

Foto: Facebook/ Ion Ceban

„O mare tragedie s-a produs, ieri, în secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde mai mulți pacienți bolnavi de Covid-19 și-au pierdut viața în urma unui incendiu. Din numele locuitorilor municipiului Chișinău aduc sincere condoleanțe familiilor, compasiune și susținere pentru toți locuitorii județului și primarului din Piatra Neamț, Andrei Carabelea”, a menționat Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Urez multă sănătate celorlalte persoane, printre care un medic, care au suferit arsuri și sunt în stare gravă. Este o perioadă de grea încercare pentru toată omenirea și știu cât este de complicat pentru toate autoritățile să facă față situației actuale de criză”, a mai adăugat Ion Ceban.

Astăzi, și premierul Ion Chicu a exprimat condoleanțe cetățenilor români, dar și omologului său, Ludovic Orban, în legătură cu tragedia care s-a produs la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț.

Sâmbătă seara, un incendiu devastator a cuprins secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, iar în rezultat, 10 pacienți cu Covid, aflați în stare foarte gravă, intubați, au murit. Bolnavii n-au avut nicio șansă să fugă din calea flăcărilor, opt dintre ei au decedat în secție, iar alții doi, în timp ce erau transferați în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.

Medicul anestezist care era de gardă și câteva asistente au făcut tot ce au putut pentru a-i salva pe oameni. Au încercat să-i ia pe brațe, pentru că nu se puteau mișca. Combinezoanele de plastic ale cadrelor medicale s-au topit, însă, pur și simplu.


Pub