Au făcut sute și chiar mii de kilometri pentru a vota. Cum s-au mobilizat moldovenii din diasporă în turul II de scrutin

Mai mulți cetățeni stabiți cu traiul peste hotarele țării sau care muncesc departe de baștină au făcut, astăzi, sute și chiar mii de kilometri, pentru a ajunge la o secție de votare, ca să-și exprime dreptul civic în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale.

Foto: Facebook

Unii cetățeni moldoveni stabiliți în SUA au ajuns să parcurgă până la 2.000 de kilometri și chiar mai mult, ca să poată vota, astăzi, când Republica Moldova își alege președintele pentru următorii 4 ani.

Au parcurs peste 2.000 de km până la secția de votare / Sursa:Facebook/ Cristina Eni

„Când vezi asemenea poze, în care mobilizarea diasporei întrece orice așteptare, în care îți dai seama că jumătate din țară este în afară, în care înțelegi câte familii sunt ciopârțite, nu ai cum să le privești fără lacrimi în ochi. Hai, Moldova, la vot! Se poate! Mulțumim, diaspora! Sunteți o bucată din noi”, a menționat o moldoveancă.

Au parcurs aproape 2000 de km pentru a putea vota / Sursa:Facebook/ Liviu Vovc

Unii conaționali au mers circa 10 ore cu mașinile personale, în condiții meteo nefavorabile, iar alții, chiar și 24 de ore, pentru a-și putea exercita dreptul de vot.

Au mers 10 ore până la secția de votare / Sursa:Facebook/ Dima Covali
Moldoveni din diasporă, la vot / Sursa:Facebook


Pub