(video) IGP anunță câte sesizări au fost înregistrate până la această oră: Cele mai multe vizează transportarea organizată la secții

Inspectoratul General al Poliției anunță că până la această oră au fost înregistrate 207 sesizări, cele mai multe dintre ele fiind legate de transportarea organizată la secțiile de vot. IGP a mai anunțat că și din partea reprezentanților concurenților electorali numărul de sesizări se apropie de 300, la fel, cel mai des fiind raportate cazuri de transportare a alegătorilor la secțiile de vot.

Foto: UNIMEDIA

„Până la această oră au fost 207 sesizări înregistrate. Se examinează 21 cazuri de agitație electorală, în 11 cazuri sunt examinate ,10 nu s-au dovedit a fi incorecte, 5 cazuri de blocări de trasee, 20 cazuri de incindente cu buletine de vot, majoritatea fiind fotografierea buletinelor, 77 cazuri - modalități de transportare a alegătorilor, înregistrare sunt 9 încălcări care l-a moment le examinăm fapt care s-au confirmat, 8 cazuri de incindente cu urna mobilă, 30 cazuri corupere a alegătorilor, în 5 nu s-a confirmat, 8 se examinează, 5 cazuri de neresepectarea măsurilor împotriva Covid-19, 3 cazuri de înpiedicare a exercițiului dreptului de vot care se examinează”, a declarat omul legii.

Totodată a precizat că până acum au fost 273 de sesizări prin care se reclamă transportarea organizată, din partea reprezentanților concurenților electorali, poliția le înregistrează și se dispune modalitatea de examinare.


Pub