Prima secție de votare de peste hotare, închisă din cauza epuizării buletinelor de vot. „Vrem să votăm!”, scandează oamenii

Din cauza epuizării stocului de buletine de vot, secția de votare nr. 1/349 din Frankfurt, unde astăzi a fost anunțată alertă cu bombă, a fost închisă, acum câteva clipe. „Vrem să votăm!”, scandează moldovenii care au venit să-și exerciteze dreptul civic, dar așa și nu au reușit să voteze.

Foto: Facebook

„Din cauza epuizării stocului de buletine de vot, sunt nevoit să declar secția de votare închisă. Secția a primit numărul maximal de buletine, 5000. Conform Codului Electoral, indiferent de numărul de alegători, mai multe buletine nu pot fi alocate”, a menționat reprezentantul secției de votare din Frankfurt, acum câteva clipe, în fața a sute de moldoveni care așa și nu au reușit să voteze.

„Vrem să votăm! Rușine”, scandează oamenii.

„Unica soluție, cine are posibilitatea, este să vă deplasați la altă secție de votare. Am discutat cu rerpezentanții secției de la Stuttgart, acolo mai sunt aproximativ 2.000 de buletine de vot. Și la Kassel sunt circa 2.000 de buletine, dar coada este un pic mai mare, de câteva sute de oameni”, a mai adăugat reprezentantul secției de votare.

Oamenii se declară foarte nemulțumiți de faptul că stau la coadă de la 8.00 dimineața, după ce au parcurs sute de kilometri și acum se văd nevoiți să plece acasă fără a-și putea exercita dreptul constituțional.

În timp ce unii conaționali s-au mobilizat rapid și au propus doritorilor să îi transporte cu mașina personală la secțiile de votare, alții au rămas pe loc, solicitând dovezi în scris că vor putea vota odată ce ajung la altă secție.

Astăzi, MAEIE a anunțat că reprezentanții Poliției din orașul Frankfurt, Germania, au comunicat despre recepționarea unui apel telefonic cu privire la plasarea unei bombe la secția de votare nr. 1/349 Frankfurt.

În acest context, procesul de votare a fost suspendat, iar Poliția a evacuat zona, pentru a verifica perimetrul secției unde ar fi fost amplasată bomba.

Peste aproximativ o oră, procesul de votare la secția nr. 1/349 din Frankfurt a fost reluat


Pub