(video) Igor Dodon, primele declarații de presă după închiderea secțiilor de votare: Îi îndemn pe toți la calm. Așteptăm rezultatele votului de astăzi

Șeful statului, candidat la prezidențiale, Igor Dodon, a ieșit cu primele declarații în fața presei, după închiderea urnelor de vot. Conferința a fost întreruptă de venirea unor jurnaliști. „Și aici văd că spiritele sunt fierbinți, dar vă asigur că totul va fi bine. Noi vom face totul să fie în liniște. O să numărăm toate voturile. Calculele noastre arată că noi învingem în țară, dar cu votul din diasporă urmează să fie totul calculat. Mulțumesc tuturor că au făcut față, polițiștilor, membrilor CEC. Trebuie să încheiem această etapă și să începem una nouă în istoria Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

„Vin cu mulțumire către toți cetățenii, care au dat dovadă de mobilizare masivă. Avem o prezență mai mare chiar decât în 2016. Avem o participare foarte mare în diasporă și în Est și în Vest. Avem participare mare și în stânga Nistrului. Nu am să mă refer la aprecieri privind la modul în care a decurs votul, în special în diasporă.

Sunt optimist privind rezultatele acestui scrutin. Calculele noastre arată că noi conducem la o diferență destul de mare, fără votul din diasporă și din regiunea transnistreană. Dar noi suntem gata de orice scenariu, la fel ca oponenta mea. Dar trebuie toți să dăm dovadă de responsabilitate. A fost multă ură aș spune, luptă la limită, dar gata, alegerile s-au finalizat. Chem toată lumea la pace, liniște și calm.

Începând de mâine, în afară de cine va acumula cele mai multe voturi, contează ce se va întâmpla în Republica Moldova, ce se va întâmpla în Parlament, cum vom vota bugetul pentru 2021, politica fiscală.

Prea tare s-a divizat societatea în această campanie, de aceea vă îndemn la liniște și calm.

Mâine dimineață vom avea o întrevedere cu premierul și vom decide asupra tuturor problemelor cu care se confruntă oamenii. Vă îndemn la calm pe toți, ajunge atâta murdărie. E timpul să revenim la normalitate, la soluționarea problemelor cetățenilor”, a declarat Igor Dodon.

Urmărește aici declarațiile lui Igor Dodon:


Pub