(video) Inspectoratul General al Poliției a făcut totalurile zilei

Inspectoratul General al Poliției a prezentat ultimul raport privind încălcările comise la secțiile de votare și în adiacentul lor.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi poliția a fost apelată la 112 de 85 de ori pentru a interveni pe diferite încălcări sau incidente. În cazul a 55 poliția a intervenit în fapte care nu și-au găsit confirmare, 29 cazuri de agitație electorală dintre care 15 sunt în gestiune care se verifică, 6 cazuri de blocare de trasee, 36 de incidente cu buletine de vot, 122 cazuri de transportare a alegătorilor, la moment se examinează, 113 cazuri am demarat anchete și urmează să stabilim faptele care au avut loc, 8 cazuri de incidente cu urna de vot, 3 afisaj politic, 13 cazuri de corupere a alegătorilor, 14 de încălcare a măsurilor contra Covid, 2 cazuri de împiedicare a exercitării dreputului de vot, 5 cazuri de vot multimplu la Soroca, Leova, Strășeni, Ungheni și Vulcănești, alte 88 cazuri cu diferite tente, injurii, conflicte ș.a”, a declarat omul legii.

Totodată, reprezentanții legali ai concurenților electorali au expediat 646 de sesizari cu privire la diferite încălcări.


Pub