Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Reprezentanții CEC fac primele…

LIVE Reprezentanții CEC fac primele declarații după închiderea secțiilor de votare. Procesul de vot continuă în SUA și Canada

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) fac primele declarații după închiderea secțiilor de votare din interiorul țării. Procesul de vot continuă în afară, în SUA și Canada.

„Aduc sincere mulțumiri alegătorilor, celor care au făcut alegerea și celor care se află în preajma secțiilor de votare și urmează să-și facă alegerea”, a precizat Vladimir Șarban, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale.

„Scrutinul s-a desfășurat fără incidente majore și în condițiile unei transparențe totale. La 21.00 s-au închis toate secțiile de pe teritoriul R. Moldova. S-a prelungit programul unei secții de votare din Călărași”. Cu regret, în cinci secții din străinătate, s-a încheiat activitatea înainte, din cauza expirării buletinelor. Secția din Frankfurt, două secții din Londra, o secție din Franța și o secție din Germania, din Berlin. Trei secții de votare au decis prelungirea programului. La Budapesta s-a prelungit votul cu 30 de minute. Două secții au prelungit programul cu 2 ori, una din Israel și alta din Germania”, a precizat Șarban.

În turul doi de scrutin, s-au confruntat Maia Sandu și Igor Dodon.