09:35:48 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Igor Dodon SPERIE din nou alegătorii, chiar în ziua votului: „Am votat pentru pace, statalitatea R. Moldova, pentru memoria buneilor și BUNELELOR”. Ce spune despre aducerea ORGANIZATĂ la vot și mutuirea alegătorilor din Transnistria

Actualitate 15.11.2020 10:36 Vizualizări2288 Autor: Ziarul National
VIDEO // Igor Dodon SPERIE din nou alegătorii, chiar în ziua votului: „Am votat pentru pace, statalitatea R. Moldova, pentru memoria buneilor și BUNELELOR”. Ce spune despre aducerea ORGANIZATĂ la vot și mutuirea alegătorilor din Transnistria


Candidatul „independent” la funcția de președinte, Igor Dodon, a venit la secția de vot împreună cu soția sa, Galina, și a repetat că a votat „pentru stabilitate”, „nu pentru șocuri”. Cu vizite nenumărate la Moscova și consiliat în campanie de reprezentanți ai serviciilor secrete rusești, Dodon spune astăzi că „nu vrea ca R. Moldova să devină un pion în jocul geopolitic”.

„Mă bucur pentru că suntem cu toții mai activi. Cetățenii R. Moldova dau dovadă astăzi de responsabilitate și patriotism, indiferent unde se află, în țară sau în afara țării, în Est sau în Vest. Vedem că cetățenii sunt mai activi și cred că este un lucru bun.

Am votat astăzi pentru independența și statalitatea R. Moldova. Eu cred în viitorul acestei țări, eu cred în viitorul R. Moldova. Eu am votat pentru pace, pentru liniștea interetnică, am votat pentru schimbări spre bine. Avem nevoie de schimbări calitative, nu șocuri, nu crize, dar schimbări spre bine și ele vor fi asigurate. Am votat pentru echitatea socială, pentru dezvoltarea economică. Am votat pentru echilibru în relațiile externe. Nu vreau ca R. Moldova să devină un pion în jocul geopolitic. Am votat pentru prietenia și cu UE, și cu Federația Rusă, și cu România, și cu Ucraina, pentru o politică externă echilibrată. Am votat pentru memoria celor care au stat la baza acestei țări. Am votat pentru valorile noastre tradiționale, pentru valorile creștine, pentru memoria buneilor și bunelelor. Iată pentru aceste valori eu astăzi am votat”, spus emoționat Dodon.

Candidatul a apărut iritat atunci când a fost întrebat despre faptul că mai mulți cetățeni din stânga Nistrului sunt aduși organizat la secțiile de vot și li s-ar plătit pentru votul exprimat.

„Este vorba de o abordare dublă și standarde duble, inclusiv din partea unor politicieni și mass-media. Adică, dacă în Germania la Stuttgart sau la Frankfurt vin de la 300 de km, aceasta înseamnă patriotism, dar dacă vin din Transnistria, de la 5 km, deja sunt separatiști. Toți au dreptul să participe la vot oriunde se află”, a spus Igor Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md