10:07:08 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu vorbește despre presiuni asupra Poliției pentru a FRAUDA rezultatele alegerilor și le solicită oamenilor legii să PROTEJEZE voturile cetățenilor

Actualitate 15.11.2020 21:43 Vizualizări2124 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu vorbește despre presiuni asupra Poliției pentru a FRAUDA rezultatele alegerilor și le solicită oamenilor legii să PROTEJEZE voturile cetățenilor


Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, anunțată de exit-poll-uri ca fiind câștigătoarea acestor alegeri prezidențiale, îndeamnă cetățernii R. Moldova să aștepte „cu calm” rezultatele alegerilor prezidențiale de astăzi.

Maia Sandu a declarat, imediat după închiderea secțiilor electorale, că asupra oamenilor legii s-ar face „presiuni pentru fraude” și a îndemnat poliția „să protejeze votul cetățenilor”.

Candidata a remarcat faptul că instituțiile statului nu s-au ridicat la nivelul cuvenit pentru a organiza aceste alegeri exemplar, astfel încât în străinătate să fie deschise mai multe secții electorale, ca să-și poată exprima votul toți doritorii.

Totodată, polițiștii și procurorii ar fi închis ochii la mai multe cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de vot și de mituire a acestora.

„Din păcate, instituțiile statului nu s-au ridicat la nivelul provocărilor generate de aceste alegeri. Comisia Electorală Centrală a închis ochii la încălcări grave și evidente ale Codului electoral. În străinătate au fost mai multe situații unde era clar că există mulți doritori de a merge la vot, însă au fost deschise insuficiente secții de vot, astfel privând cetățenii de la exercitarea dreptului la vot. De asemenea, poliția și procuratura, în unele cazuri, au închis ochii la transportarea organizată a alegătorilor, chiar dacă acest lucru este interzis de lege, și nu au vrut să oprească mituirea alegătorilor.

În pofida acestor miopii selective din partea unor funcționari ai statului, eu cred că azi vocea cetățenilor se va face auzită. Toate amenințările, minciunile și șantajul la care au fost supuși cetățenii din partea oponenților noștri se vor întoarce, prin vot, împotriva celor care le-au lansat.

Vin cu un apel la polițiști, membri și președinți ai comisiilor electorale, observatori, angajați în diferite instituții ale statului, către toți cei care sunt responsabili de protejarea voturilor cetățenilor: știu că în următoarele ore se vor pune presiuni pentru fraude, dumneavoastră sunteți cei care trebuie să respectați, trebuie să protejați votul cetățeanului. Cetățenii au votat și este responsabilitatea statului ca votul cetățenilor să determine rezultatul acestor alegeri”, a declarat Maia Sandu.

Lidera PAS a remarcat și „votul istoric” din diasporă, la urne prezentându-se astăzi peste 250 de mii de cetățeni aflați în străinătate, și le-a mulțumit pentru efortul lor de a parcurge sute de kilometri și a sta ore în șir la rând ca să voteze.

Maia Sandu a adăugat că, în pofida unei campanii murdare, oamenii au ieșit în număr și mai mare la vot ca să arate că le pasă, că vor ca vocea lor să fie auzită, să fie respectați, iar autoritățile să le ofere soluții la problemele lor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md