01:22:35 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Igor Dodon a CAPITULAT? „Mâine începe o nouă etapă în dezvoltarea R. Moldova. Sunt gata să fiu în dialog cu toți, absolut toți din Parlament, care reprezintă partide responsabile”

Actualitate 15.11.2020 21:48 Vizualizări4153 Autor: Ziarul National
VIDEO // Igor Dodon a CAPITULAT?  „Mâine începe o nouă etapă în dezvoltarea R. Moldova. Sunt gata să fiu în dialog cu toți, absolut toți din Parlament, care reprezintă partide responsabile” Captură privesc.eu


Candidatul „independent”, Igor Dodon, și-a recunoscut practic înfrângerea la prezidențiale, deși spune că a acumulat „cele mai multe voturi în R. Moldova”, fără diasporă și Transnistria. Igor Dodon s-a prezentat, după închiderea secțiilor de vot, ca fiind „liderul celui mai mare partid din R. Moldova”, deși oficial nu este membru de partid, și a anunțat că de mâine vor începe negocierile cu „partidele responsabile” din Parlament pentru aprobarea bugetului și politicii fiscale pentru anul 2021.

În timp ce făcea declarații în fața jurnaliștilor, Dodon a avut o cădere nervoasă, după ce ușa încăperii s-a deschis, iar cineva l-a întrerupt.

„Avem o prezență mai mare decât în turul II la alegerile prezidențiale în 2016. O să vedem cu cât va fi mai mare, cu câteva procente, cu câteva zeci de mii de voturi. Avem și mai multe recorduri. Avem o participare mare în diaspora din Vest și Est, o participare destul de mare și în stânga Nistrului. Nu voi veni cu aprecieri cum a avut loc acest scrutin. Avem mai multe semnale despre încălcări la votul din diaspora. Sunt destul de optimist privind rezultatele scrutinului. Măsurările și calculele interne arătă că noi conducem cu o diferență destul de mare în interiorul țării, fără diasporă și Transnistria. Vom aștepta să fie numărate voturile și vom veni cu declarații”, a spus Dodon.

Președintele în funcție a menționat că „e gata pentru orice scenariu”, inclusiv pentru o înfrângere.

„Noi suntem gata de orice scenariu – să învingem și să nu învingem. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Gata, alegerile s-au terminat. A fost multă ură, multă luptă la limită, s-au trecut liniile roșii... Eu chem toată lumea la calm, liniște. Noi avem nevoie de pace, noi nu avem nevoie de destabilizare. Mâine, în afară de faptul cine va obține cele mai multe voturi, contează foarte mult ce se va întâmpla în R. Moldova”, a adăugat Dodon.

Igor Dodon a spus că gândurile îi sunt deja în altă parte și, în calitate de lider al PSRM, e gata să discute cu toate „partidele responsabile” din Parlament.

„Trebuie să ne gândim ce facem în Parlament, cum aprobăm bugetul, cum aprobăm politica fiscală. În calitate de lider al celui mai mare partid din R. Moldova, cu cea mai mare prezență în Parlamentul R. Moldova, mă refer la socialiști, ca politician responsabil, vreau să vă să spun că trebuie să ne concentrăm asupra așteptărilor oamenilor. Prea mult s-a divizat societatea în aceste două luni. Mâine începe următoarea etapă în dezvoltarea R. Moldova. Sunt gata să trag linie, sunt gată să fiu în dialog cu toți, absolut toți din Parlament, care reprezintă partide responsabile, pentru a lua decizia cum ne mișcăm mai departe”, a punctat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md