(video) Porsche Unseen, partea I: Incredibilele 919 Street, Vision Spyder şi Vision “Renndienst”

Sub titlul “Porsche Unseen”, constructorul german a decis să facă publice secrete din culisele sale. Pentru prima dată arată lumii studii de design, realizate din 2005 până în 2019, care până acum au fost ținute sub cheie.

Producătorul de mașini sport prezintă viziuni spectaculoase asupra a 15 mașini diferite. Studiile timpurii acoperă segmentele “Spin-offs”, “Little rebels”, “Hyper cars” și “What’s next?”. În acest fel, Porsche oferă o perspectivă exclusivă asupra procesului său de proiectare – de la primul desen până la modelul finit pregătit pentru producția de serie.

Aici, pe AutoBlog.MD, le vom descrie pe toate cele 15 în cinci articole separate. Iată singurele detalii despre primele trei.

“Oamenii din întreaga lume adoră designul atemporal și inovator al mașinilor noastre sport. Studiile conceptuale vizionare stau la baza acestui succes: ele oferă un bazin de idei pentru designul Porsche de mâine și combină tradiția noastră puternică cu tehnologiile viitoare noi!”, spune Oliver Blume, președintele Comitetului executiv la Porsche AG.

  • Porsche 919 Street

Modelul 919 Street (făcut în 2017 la scară 1:1 din argilă) a fost dezvoltat pe baza tehnologiei utilizate pe maşina de curse Porsche 919 Hybrid, promițând să facă experiența de conducere a mașinii LMP1 accesibilă șoferilor amatori.

Sub carcasa-i exterioară se află un monococ de carbon și un tren de rulare cu 900 de CP la activ, care a ajutat Porsche 919 Hybrid să obțină numeroase victorii la Le Mans. Dimensiunile și ampatamentul erau, de asemenea, aceleași ca la mașina de curse.

  • Porsche Vision Spyder

Cu o cabină spartană şi puristă, grile caracteristice ale radiatorului de pe mijlocul motorului, elementele grafice roșii și aripioarele sugerate din spate, compactul Porsche Vision Spyder (anul producţiei 2019, model “hard” la scară 1:1) ne aduce în minte în mod clar de legendarul Porsche 550-1500 RS Spyder din 1954.

În același timp, studiul a fost destinat să dezvolte în continuare identitatea de design a Porsche și să ofere o serie de idei pentru detalii viitoare – de exemplu a unei moderne bare anti ruliu şi care să protejeze pasagerii în caz de accident cu răsturnare.

  • Porsche Vision “Renndienst”

Făcut în 2018 la scară 1:1 (model “hard”), acest Porsche este interpretarea liberă a unui concept de spațiu de familie, pentru până la șase persoane. Echipa de design a proiectat o “navetă spațială” futuristă cu proporții interesante. Studiul arată cum ADN-ul de design a Porsche cu modelarea sa caracteristică a suprafeței poate fi transferat pe un segment de vehicul necunoscut pentru marcă.

În interior, pasagerii găsesc o cabină confortabilă și modulară. Șoferul stă pe un scaun central. Tehnologia de propulsie complet electrică este situată în caroserie. Drept urmare, pasagerii se pot bucura de un spațiu neașteptat de generos și de o experiență de călătorie combinată cu un fler marca Porsche.

Studiile nepublicate anterior sunt prezentate exclusiv de redacția Porsche într-o serie de articole. Formatul TV 911:Magazine a dedicat, de asemenea, un episod unor studii selectate și examinează legătura dintre studii și modelele actuale de producție împreună cu designerul șef Porsche Michael Mauer. 

Suplimentar, pentru fanii mărcii, cartea de peste 328 de pagini, intitulată “Porsche Unseen” este lansată astăzi de editura Delius Klasing şi este disponibilă de cumpărat inclusiv în magazinul din muzeul Porsche. Cititorilor interesați li se oferă o privire detaliată în culisele Style Porsche. 

O selecție de studii va fi, de asemenea, expusă mai târziu, pentru ca fanii să le admire în direct. Muzeul Porsche va integra modelele în expoziţia sa în 2021.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/