VIDEO // Cum sunt trimiși cei din stânga Nistrului să voteze pe malul drept: „Votați pentru Dodon”

Ilie Gulca
15/11/2020

Un membru al Partidului Democrația Acasă a publicat imagini video care arată cum sunt adunați alegătorii, la Bender, ca să fie transportați pe malul drept, la secțiile de votare.

În imagini apar niște femei cu liste cu numele persoanelor care vor să voteze, numerele lor de telefon și semnăturile celor care vin la secțiile de vot pe malul drept. Alegătorii întreabă organizatorii pentru cine să voteze, iar aceștia le spun: „Pentru Dodon”.

„Câte patru apropiați-vă, urcați în mașină”, le dă indicații una dintre femeile organizatoare. Șoferii discută între ei pe ce trasee să meargă pentru a ajunge fără obstacole la secțiile de vot.

Potrivit lui Vasile Costiuc, președintele Partidului Democrați Acasă, cei care sunt transportați cu mașina primesc câte 400 de lei, cei care vin cu mașina personală sunt remunerați cu 500 de lei, iar cei care sunt aduși cu transportul de rută și trec așa numitele posturi vamale de la Bender pe jos, ar fi remunerați cu câte 800 de lei.

Ilie Gulca
15/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii