fbpx

video | Maia Sandu, la închiderea secțiilor de votare: Am fost martorii unei mobilizări extraordinare a moldovenilor

Candidata PAS la prezidențiale, Maia Sandu, a făcut declarații de presă la închiderea secțiilor de votare. Politiciana a declarat că a fost martora unei mobilizări extraordinare a moldovenilor la acestu scrutin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În pofida crizei, în pofida neîncrederii în instituții, în pofida unei campanii murdare, oamenii au ieșit la vot în număr foarte mare – și aici în țară, și în diasporă. Oamenii au ieșit la vot pentru că le pasă. Oamenii vor ca vocea lor să fie auzită, oamenii vor să fie respectați, oamenii vor ca puterea să le ofere soluții la problemele lor. Mulțumesc tuturor celor care au participat astăzi la vot”, a declarat ea.

Le mulțumesc din suflet oamenilor care au mers sute de kilometri până la secția de vot și care au așteptat la cozi uriașe pentru a vota. Ne închinăm în fața dumneavoastră! Astăzi diaspora a votat în număr de peste 250 de mii. Este o mobilizare fără precedent și un record istoric. Oamenii noștri au demonstrat că, oricât de departe ar ajunge, le pasă de țara lor, le pasă de rude, de casa lor. Regretăm foarte mult că mulți dintre dumneavoastră ați trebuit să așteptați ore în șir ca să puteți vota”, a mai declarat Maia Sandu.

Din păcate, instituțiile statului nu s-au ridicat la nivelul provocărilor generate de aceste alegeri. Comisia Electorală Centrală a închis ochii la încălcări grave și evidente ale Codului electoral. În străinătate au fost mai multe situații unde era clar că există mulți doritori de a merge la vot, însă au fost deschise insuficiente secții de vot, astfel privând cetățenii de la exercitarea dreptului la vot. De asemenea, poliția și procuratura, în unele cazuri, au închis ochii la transportarea organizată a alegătorilor, chiar dacă acest lucru este interzis de lege, și nu au vrut să oprească mituirea alegătorilor.

În pofida acestor miopii selective din partea unor funcționari ai statului, eu cred că azi vocea cetățenilor se va face auzită. Toate amenințările, minciunile și șantajul la care au fost supuși cetățenii din partea oponenților noștri se vor întoarce, prin vot, împotriva celor care le-au lansat”, a spus ea la închiderea secțiilor de votare.

Lidera PAS a venit cu mulțumiri pentru toți membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare și observatorilor și a îndemnat cetățenii la calm.

Urmărește briefing-ul candidatei:

Amintim că astăzi, 15 noiembrie, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon sunt candidații care se luptă pentru mandatul de președinte.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button