image
Sursa foto: Vasile Costiuc

Scandal la Bălceana: Socialiștii s-au apucat să repare un drum în ajun de alegeri; „Nici n-au anunțat primarul, vor voturi”

Azi, sâmbătă, cu o zi înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, socialiștii de la Bălceana, Hâncești, au inițiat lucrări de reparație a unei porțiuni de 200 m de drum. Cazul a fost mediatizat de Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă, care consideră că este vorba de un caz de corupere a alegătorilor.

În primul tur la Bălceana, Hâncești, 65% din votanți și-au dat votul pentru candidatul PAS, Maia Sandu. Întâmplător sau nu, dar azi, sâmbătă, în ziua tăcerii, socialiștii din localitate au decis să demareze lucrările de reabilitare a unui drum.

Vasile CostiucVasile Costiuc

Primarul de Bălceana Iurie Pasat a declarat că nu știa nimic despre lucrările de reparație inițiate pe teritoriul satului.

Vasile Costiuc a declarat pentru Jurnal.md că a fost informat de locuitorii din sat despre acest caz. „Oamenii au nevoie de drumuri bune. Dar cel puțin puteau să se consulte cu primăria. Sunt sigur că pe această cale consilierii locali din acest partid încearcă să influențeze alegătorii. S-au apucat sâmbătă de lucru, poate cineva îi vor mai vota” a spus Vasile Costiuc.

Solicitat de primar să spună ce lucrări se fac pe teritoriul satului, consilierul socialist Sergiu Iuteș a declarat că inițiativa îi aparține și că ar fi colectat câte 1000 de lei de la fiecare gospodar de pe acea stradă.

Vasile CostiucVasile Costiuc

Noutăţile partenerilor

comentarii: