(video) Nokia N95, făcut pentru 2020, ar fi fost cel mai cool telefon

Probabil îți mai amintești de emblematicul telefon Nokia N95. Nokia N95 a fost anunțat public în septembrie 2006 și a intrat pe piață în martie 2007. O variantă mai nouă ar trebui să existe, nu?

Foto: 9to5google.com

Pentru 2006, Nokia N95 era un model futurist care combina un player de muzică, o cameră decentă, o cantitate impresionantă de memorie și navigație GPS. Acesta rula sistemul de operare Symbian, accepta instalarea de aplicații terțe și avea o baterie de 900 mAh.

Modelul Nokia N95, renăscut într-un prototip modern

HMD Global, care a primit dreptul de a crea dispozitive sub marca Nokia, s-a gândit serios să lanseze o variantă care să continue tradiția Nokia N95, dându-i un suflu nou. Este adevărat, în cele din urmă, ideea a fost abandonată, dar putem vedea un prototip ingineresc a ceea ce ar putea fi un Nokia N95 modern, citează Playtech.

Youtuberul Michael Fisher (MrMobile) a primit un prototip al smartphone-ului, ce propune un design cu glisare. Glisând în stânga ai difuzoarele, camerele duale și blițurile LED.

Senzorii ascunși ar funcționa ca o cameră selfie, iar modul în care au fost poziționați ar fi evitat necesitatea de a găuri ecranul pentru ei.

Este posibil ca HMD Global să nu aibă parte de cei mai buni ani de la renașterea smartphone-urilor Nokia.

Cu toate acestea, acest lucru pare destul de ușor de înțeles, deoarece compania a suferit în timpul trimestrul I și II în contextul pandemiei Covid-19 și a perturbării pieței. Compania finlandeză și-a amânat câteva lansări pentru smartphone-urile sale și iată-ne, suntem încă aici în așteptarea Nokia 9.3 PureView.

În ciuda acestui fapt, Nokia este încă una dintre cele mai de încredere companii pentru unii clienți. Asta spune Counterpoint Research. Potrivit firmei de cercetare, Nokia este în fruntea clasamentului în “Trust Ranking” pentru companiile de smartphone-uri.

Clasamentul Counterpoint evaluează patru segmente importante – frecvența actualizărilor software-ului, actualizările de securitate, calitatea construcției și dispozitivele recomandate pentru întreprinderi. Nokia a făcut o treabă bună, menținându-și smartphone-urile actualizate și sigure, cu patch-uri de securitate regulate. De asemenea, toate smartphone-urile Nokia eligibile rulează în prezent Android 10.

Compania are un total de 20 de smartphone-uri care rulează Android 10. OnePlus este al doilea cu doar 7 dispozitive. Deci, putem spune că HMD Global face o treabă bună aici.


Pub