MAI ripostează. Fostul polițist, care a dezvăluit că MAI face presiune pe angajații săi să-l voteze pe Dodon, va fi sancționat, iar cazul său, anchetat

by D M
Distribuiti mai departe...

Fostul polițist care a mărturisit că MAI face presiuni pe angajații săi să-l voteze pe Dodon va fi sancționat pentru „Uzurparea de calități oficiale”. Despre aceasta se spune într-un comunicat al SPIA postat pe Facebook. Mai mult, instituția anunță că a inițiat o anchetă de serviciu „în scopul stabilirii circumstanțelor cu referire la caz conform prevederilor legislației în vigoare.

În consecința apariției materialului video postat pe o rețea de socializare, în cadrul căruia un ex-polițist, utilizând uniforma poliției, declară și susține vehement un candidat electoral din turul I al scrutinului electoral prezidențial, MAI precizează că condamnă acțiunile de denigrare și implicare a instituției în activități cu caracter politic. Funcționarul public cu statut special este restricționat de a promova opinii sau preferințe politice. Totodată, utilizarea ilegală a uniformei și identității polițistului în scopuri obscure este pasibilă de sancționare conform indicilor Art. 324 al Codului Contravențional al Republicii Moldova – Uzurparea de calități oficiale„, se spune în textul postat pe Facebook.

Înregistrarea video în care fostul polițist reclamă presiunile MAI a devenit virală ieri pe internet. Bărbatul, plecat recent din cadrul MAI, a declarat într-un filmuleț postat pe o rețea de socializare că secretarul de stat al MAI, Mariana Grama, face presiuni și amenință polițiștii că vor rămâne fără locuri de muncă dacă nu îl vor susține pe Igor Dodon la alegeri. Sursele DESCHIDE.MD din cadrul MAI au confirmat cele relatatea de tânărul polițist.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...