fbpx

doc | Victorie în instanță. Judecătoria Chișinău a constatat că pliantele lui Dodon contra Maiei Sandu sunt defăimătoare

Judecătoria Chișinău a admis cererea depusă de candidata PAS la prezidențiale, Maia Sandu, împotriva candidatului independent, susținut public de PSRM, Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cererea membrilor PAS se referă la distribuirea pliantelor electorale ce conțin mesaje manipulatorii la adresa Maiei Sandu. Anunțul a fost făcut de vicepreședinta PAS, Olesea Stamate.

„Se admite parțial cererea de chemare în judecată depusă de Maia Sandu către Igor Dodon cu privire la apărarea demnității, onoarei și reputației, ca întemeiată.

Se constată că informații expuse în pliantul candidatului la funcția de președinte al RM, Igor Dodon, anume sintagmele „promovarea unei politici rusofobe, ostile relațiilor noastre strategice și de prieteni cu Rusia”, „legalizarea căsătoriilor dintre homosexuali și adopția copiilor de către aceste familii”; „deteriorarea relațiilor cu Tiraspolul” ca defăimătoare ce lezează reputația Maiei Sandu”, scrie în hotărârea judecătoriei Chișinău.

Totodată, instanța cere candidatului Igor Dodon, susținut de PSRM, să oprească imediat răspândirea informațiilor defăimătoare în adresa Maiei Sandu. De asemenea, candidatul independent are la dispoziție o zi de la data pronunțării la Curtea de Apel Chișinău să atace hotărârea.

Foto: Olesea Stamate

Amintim că, pe 15 noiembrie 2020, urmează să aibă loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Cetățenii vor alege între candidata PAS, Maia Sandu, și candidatului independent, susținut de PSRM, Igor Dodon.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button