Ilan Șor: Maia-Terminator a închis școli, iar acum visează să închidă magazinele sociale

Campaniile electorale ale lui Renato Usatîi și Maiei Sandu au fost finanțate din una și aceeași sursă - controversatul Veaceslav Platon, implicat în fraude de proporții, a dezvăluit vineri, 13 noiembrie, liderul Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor. În acest context, el își exprimă nedumerirea cum pot Usatîi și Sandu, cu viziuni politice atât de diferite, să facă alianță. El le sugerează să fie atenți să nu se împiedice în drum spre „Oficiul Stării Civile”.

Foto: UNIMEDIA

Într-o postare video, Ilan Șor menționează că nu Violeta Ivanov a fost finanțată de cineva, așa cum pretindea Usatîi la o emisiune TV. Dar anume el, Usatîi, dar și Maia Sandu au primit bani din surse obscure, și anume de la Veaceslav Palton, alături de care Usatîi figurează într-un dosar penal deschis în Rusia pentru spălarea a peste 20 de miliarde de dolari.

În acest context, Ilan Șor se arată nedumerit cum Maia Sandu și Renato Usatîi pot face o alianță politică în condițiile în care el se pronunță pentru deschiderea școlilor în limba rusă, iar partenera sa pentru închiderea școlilor în general, el vrea inscripții pe medicamente în rusă, ea se opune, el este pentru magazinele sociale, Maia Sandu este categoric împotrivă.

„Cum vreți să faceți familie fiind atât de diferiți? Dar asta e problema voastră. Eu însă vă dau un sfat: Când mergeți la oficiul stării civile, nu vă împiedicați de mine sau de echipa mea politică, pentru că ați putea cădea”, a accentuat Ilan Șor.

Liderul Partidului „Șor” a acuzat că, după ce a închis instituții școlare, fiind ministru al Educației, Maia Sandu vizează să închisă magazinele sociale – un proiecte social inițiat acum câțiva ani de Ilan Șor.


Pub