SUA: Cel puțin 7 morți, dintre care un copil și 2 dispăruți în urma viiturilor din Carolina de Nord

Cel puţin şapte persoane au murit joi în Carolina de Nord în timp ce viiturile au măturat mai multe regiuni din statul american, au anunţat autorităţile, adăugând că cel puţin două persoane au fost date dispărute, relatează vineri Reuters.

Foto: REUTERS

În comitatul Alexander din Carolina de Nord au fost găsite trei cadavre şi au fost evacuate peste treizeci de persoane dintr-o tabără, au indicat serviciile de intervenţie.

O a patra victimă din comitatul Alexander este o persoană care se afla într-o maşină şi a fost surprinsă de viiturile ce au distrus un pod.

Alte două persoane au murit în comitatul Iredell, au precizat autorităţile.

Biroul Şerifului din comitatul Wake a anunţat că un copil s-a înecat în Rolesville.

Cinci comitate din Carolina de Nord au declarat joi stare de urgenţă, potrivit directorului adjunct al departamentului pentru intervenţii de urgenţă din acest stat. Printre acestea s-a numărat comitatul Alexander, unde cel puţin patru poduri şi 50 de drumuri au fost afectate de inundaţii.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul comitatului, operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute au fost suspendate marţi seară, urmând să fie reluate vineri dimineaţă, la ora 8:00.

În oraşul Charlotte din Carolina de Nord, salvatorii au evacuat 143 de elevi după ce şcoala publică Charlotte Corvian Community School a fost inundată, au indicat pompierii.

Compania de electricitate Duke Energy a anunţat că aproximativ 3.100 de gospodării din Carolina de Nord au rămas fără energie electrică începând de joi după-amiază.

Statul Carolina de Nord a fost lovit de acelaşi sistem meteorologic care a condus la formarea furtunii tropicale Eta, în unele zone fiind înregistrate cantităţi de precipitaţii de peste 25 de centimetri.

Furtuna Eta a lovit joi coasta de vest a Floridei după ce a atins zona de uscat la nord de golful Tampa Bay, însoţită de ploi abundente şi viteze ale vântului de 80 de kilometri la oră, însă sistemul meteorologic a slăbit uşor din intensitate în cursul deplasării peste zona de nord-est a statului, către Atlantic.

Eta, a 28-a furtună suficient de puternică pentru a primi o denumire oficială din cel mai aglomerat sezon al uraganelor formate în Oceanul Atlantic, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) cu sediul în Miami, a atins pentru a patra oară zona de uscat, joi, în jurul orei 4.00, lângă Cedar Key din Florida, după ce a lovit anterior America Centrală, Cuba şi Florida Keys.


Pub