Soarta fostului deputat român, Cristian Rizea, decisă. Președinția refuză să îi acorde azil politic în Moldova

Cererea cetățeanului român Cristian Rizea, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova a fost respinsă.

Foto: adevarul.ro

Potrivit unui comunicat emis de Președinție, cererea cetățeanului român Cristian Mihai, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul ședinței Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

„În consecință, ținând cont de opiniile autorităților de resort, Comisia a decis că va înainta Președintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetățeanului român Cristian Mihai”, se arată într-un comunicat emis de președinție.

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat de autoritățile din țara vecină la 4 ani de pușcărie și reținut la Chișinău, acum 3 zile, a atacat în judecată decretul președintelui Igor Dodon privind retragerea cetățeniei R. Moldova.

La 3 noiembrie, șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că a semnat un decret de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare.

În aceeași zi, Rizea, cu noul nume Mihai Cristian Luigi, a fost reținut la Chișinău, de ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP.

La sfârșitul lunii octombrie, fostul deputatul român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, a fost surprins de către activistul Vasile Costiuc, cum se plimbă nestingherit prin Chişinău.

Cristian Rizea a fost surprins, în timp ce fuma o narghilea într-un restaurant din centrul Chişinăului. Asta după ce politicianul român şi-a parcat neregulamentar maşina de lux, în faţa restaurantului, fapt pentru care la faţa locului a fost solicitată Poliţia. Cei doi poliţişti veniţi să-l amendeze pe Cristian Rizea, care deţine şi cetăţenia moldovenească sub numele de Mihai Cristian, au declarat că nu-l cunosc pe politicianul român şi doar l-au amendat pentru parcare neregulamentară, a relatat adevarul.ro.


Pub