(video) Faza zilei în fotbalul internațional. Momentul în care un selecționer este bruscat de arbitru și cade

Meciul dintre Ghana și Sudan, din preliminariile pentru Cupa Africii, a avut parte de o fază extrem de controversată și îndelung comentată pe rețelele de socializare, scrie Digisport.ro.

Foto: captură Twitter

Imaginile momentului: selecționerul din Sudan, împins de arbitru

În minutul 37 al partidei jucate la Cape Coast, în Ghana, selecționerul oaspeților, francezul Hubert Velud (61 de ani), a protestat la o decizie a arbitrului senegalez Maguette N'Diaye.

Antrenorul celor din Sudan a reclamat un penalty pentru echipa sa și l-a „certat” pe al patrulea oficial. Apoi, a dat senzația că vrea să intre pe teren, ca să-i ceară socoteală centralului, însă a fost întâmpinat de arbitrul asistent. Acesta l-a împins puternic pe Velud, care a căzut la pământ.

Tehnicianului francez nu i-a venit să creadă că se poate întâmpla așa ceva la un asemenea nivel. Hubert Velud a primit cartonaș galben, apoi a fost eliminat de pe banca tehnică, iar meciul a continuat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

„Incident șocant!”/ „Așa arată arbitrajul în Africa!”

Mulți fani au criticat gestul arbitrului asistent. „Așa arată arbitrajul în Africa!”, a scris cineva pe Twitter. „Incident șocant”, l-a numit jurnalista Usher Komugisha.

„E complet greșit ce a făcut asistentul”, a scris un jurnalist ghanez. „Arbitrul a înnebunit”, a adăugat un alt utilizator de Twitter.

Au existat, însă, și utilizatori care au considerat că Velud a executat „o cascadorie”, exagerând mult urmările gestului făcut de arbitru.

Ghana a câștigat partida cu 2-0, prin golurile marcate de Andre Ayew (min.19 și 81). În urma victoriei, „stelele negre” sunt pe primul loc în grupa C, cu nouă puncte după trei meciuri.

În schimb, Sudan a rămas cu trei puncte, la fel ca Africa de Sud. Pe ultimul loc se află naționala din Sao Tome, fără niciun punct strâns.

Următoarea ediție din Cupa Africii se va juca în perioada ianuarie-februarie 2022, în Camerun. Deținătoarea trofeului este Algeria, care a cucerit ediția din 2019, după o finală cu Senegal (scor 1-0).


Pub