image
Sursa foto: jurnal.md

Semnale de alarmă din cauza mitingurilor planificate pentru luni de organizații pro-Dodon: „Se pregătesc dezordini în masă”

Mitingurile anunțate de mai multe organizații pro-Dodon pentru ziua de 16 noiembrie provoacă îngrijorări în rândul opoziției și societății civile. „Se pregătesc dezordini”, au declarat invitații Cabinetului din Umbră de la Jurnal TV.

„Dacă punem cap la cap mai multe declarații din ultimele zile, putem să bănuim o doză mare de probabilitate că se pregătesc destabilizări care vor fi făcute de aceste asociații, „urmașii lui Țârdea” sau ai cui urmași sunt ei care își doresc să destabilizeze situația din RM. Este vorba de o încercare de influență din exterior. Am mai văzut declarații prin care se încearcă aducerea în RM a celebrilor „titușki” din Ucraina”, a declarat directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

„Eu mă uit după felul cum au scris cerere pentru a brona. Unii au bronat trotuarul, care o bucată de drum. Este ca o tablă de șah militară despre cum ei se pregătesc de anumite evenimente și eu chiar cred că vă pregătiți de dezordini în masă. După același scenariu în 2009 au luat trotuarul”, a spus și deputatul PAS Lilian Carp.

Deși Uniunea veteranilor războiului din Afganistan și Asociația obștească „Uniunea ofițerilor din RM” au emis două declarații în care anunță că ocupă Piața Marii Adunări Naționale pentru luni, 16 noiembrie, liderii „UNIREA-ODIP” și „Democraţia Acasă” spun că de fapt ei au rezervat PMAN pentru acea zi.

„Ei au rezervat practic toate locurile din centrul capitalei, dar noi am reușit să reacționăm prompt și să smulgem din ghearele lor PMAN. Noi avem prioritate în cazul PMAN și ei nu pot acolo să organizeze nicun eveniment. Noi am rezervat această locație în detrimentul lor. Avem materiale audio cu acești organizatori prin care ei se declară conștienți că nu se poate de organizat asemenea evenimente pe timp de pandemie, dar pentru ei nu este o problemă. Ei spun, „las să ne pedepsească, noi suntem gata să răspundem și penal, doar să scoatem oamenii în stradă”. Iată ce intenții au ei. Mâine vom publica înregistrările audio”, a menționat liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

„Am depus cu mult timp înainte această declarație despre ieșirea în stradă în cazul în care individul numit încă președinte va frauda alegerile”, a adăugat și liderul Partidului „Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc.

Mitingurile vor oferi „o platformă pentru cetățenii care vor să se exprime pe marginea alegerilor”, afirmă de cealaltă parte liderul uneia dintre organizațiile pro-Dodon care vor organiza mitinguri a doua zi după alegeri.

„Campania electorală este destul de agresivă, prezintă semne de conflicte în societate. Am văzut întorsături de cuvinte, trucuri media, altceva decât antagonizarea societății nu am văzut în urma acestor alegeri. Noi ne propunem să oferim o platformă pentru cetățeni ca să se expună pe marginea acestor alegeri”, a menționat Dumitru Roibu, liderul asociației „Urmașii lui Ștefan”.

Precizăm că Uniunea veteranilor războiului din Afganistan și Asociația obștească „Uniunea ofițerilor din RM” au emis două declarații în care anunță că ocupă Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului începând cu data de 16 noiembrie ora 9:00, imediat după turul doi al alegerilor, până la finele anului. Potrivit declarației, cele două organizații planifică să organizeze „mitinguri non-stop” la care vor participa în jur de 15 mii de oameni.

Live - Cabinetul din Umbră, 12.11.2020

Urmăriți ediția online pe www.jurnaltv.md www.jurnal.md, dar și pe pagina de Faceboook Publicată de Cabinetul din umbră pe Joi, 12 noiembrie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: