image
Sursa foto: foto simbol

VIDEO // În satul Vertiujeni se împart ajutoare umanitare din Olanda, dar oamenilor li se spune că sunt de la Igor Dodon

Își fac imagine cu mila venită din partea străinilor! Înaintea turului II al alegerilor prezindidențiale de duminică, în satul Vertiujeni, raionul Florești sunt împărțite lemne și cărbune bătrânilor și persoanelor nevoiașe. Ajutoarele umanitare vin din partea unei organizații neguvernamentale din Olanda, însă, de la primărie li se spune oamenilor că Igor Dodon este cel care le-a întins o mână de ajutor. Alesul local, care este din partea PSRM, infirmă cele spune de săteni. Reprezentantul ONG-ului condamnă însă acest lucru.

Cifra beneficiarilor este de 56 de persoane. 20 dintre ele au primit câte un metru cub de lemn, iar 36 - câte cinci saci cu cărbune. Ajutoarele venite din partea olandezilor au fost împărțite bătrânilor și nevoiașilor pentru sezonul rece al anului.

Primarul satului, care este din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, formațiune ce îl susține pe Igor Dodon în scrutinul prezidențial, declară că cele spuse de oameni sunt minciuni.

La întrebarea cum se face că ajutoarele umanitare venite din partea străinilor, să fie folosite în campanie electorală pentru anumiți candidați, primarul ridică din umeri.

"Poate ei sunt prelucrați ca să spună așa ceva. Sunt pregătiți ca să spună vorbele astea.- . - Nu s-a făcut așa ceva”, a declarat primarul Ivan Istratuc

Contactat de Jurnal TV, reprezentantul organizației neguvernamentale din Olanda a condamnat acest lucru și ne-a spun că este regretabil că ajutoarele umanitare sunt folosite în scop electoral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: