image
Sursa foto: Ruslan Codreanu // Facebook

Specialist ANSP despre miting pe timp de pandemie: Persoanele în etate trebuie să stea acasă

Sute de oameni mărșăluiesc pe străzile din capitală, participând la un miting organizat de PSRM pe timp de pandemie. Majoritatea dintre aceștia fiind oameni în etate, care sunt cei mai predispuși la infectare cu noul coronavirus. Șeful secției ANSP susține că fiecare cetățean își asumă responsabilitatea, menționând că: „Fiecare trebuie să facă ceea ce trebuie, n-o să vină cineva străin și o să ne facă ordine.”

Pe timp de pandemie covid-19, când capitala RM se află în stare de urgență de cod roșu, sute de persoane au fost scoase la un miting în susținerea lui Igor Dodon. Majoritatea celora prezenți sunt persoane în etate, care nu respectă distanța socială, dar sunt cele mai predispuse la infectare.

Șeful secției ANSP Ștefan Gheorghiță a declarat pentru jurnal.md că persoanele în etate trebuie să stea acasă.

Asta nu este un eveniment dar este o situație, peste tot în lume cresc cazurile de covid-19. Nimeni nu neagă că din cei prezenți la manifestații 30, 40 % sunt purtători de virus. Fiecare își asumă responsabilitatea la ceea ce spune de la nivelul său și populația îl înțelege, o parte nu cred în covid, dar asta e minoritatea. Fiecare trebuie să facă ceea ce trebuie, n-o să vină cineva străin și o să ne facă ordine”, susține Gheorghiță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: