image
Sursa foto: Oleg Serebrian//Facebook

Moldovenii din Germania, îndemnați să se îndrepte și spre secțiile de votare din Kassel şi Stuttgart; Care este motivul

Moldovenii stabiliți în Germania care vor să-și exercite dreptul la vot pe data de 15 noiembrie sunt îndemnați să se deplaseze și spre secțiile de votare din Kassel şi Stuttgart pentru a evita aglomerațiile de la secția de votare din Frankfurt și riscul de a se epuiza rapid buletinele de vot.

Îndemnul vine din partea ambasadorului RM în Gemania, Oleg Serebrean, care mai informează faptul că toate secțiile de votare din Germania deschise pentru scrutinul din RM sunt pregătite pentru desfășurarea procesului electoral.

„Toate cele șase secții de votare din Germania și Danemarca sunt pregătite. Va exista o presiune, deoarece sunt doar șase secții. Temerea noastră este că nu vor ajunge buletine de vot, aici mă refer la Frankfurt, în acest sens am îndemnat oamenii să se deplaseze și spre Kassel şi Stuttgart”, a menționat ambasadorul în cadrul intervenției sale în ședința de la CEC.

De menționat că în diaspora nu este prevăzută solicitarea urnei mobile la locul aflării. Menționăm că numărul maxim al buletinelor de vot la o secție de votare deschisă în afara RM este de 5000.

În total au fost deschise 139 de secții de votare în diaspora.

Noutăţile partenerilor

comentarii: