image
Sursa foto: Getty Images

Cum a petrecut Maradona prima zi după ce a fost externat, după operația pe creier

Diego Armando Maradona (60 de ani) se recuperează după cumpăna vieții sale, într-un domeniu situat undeva în nordul localității Buenos Aires.

Concret, ”El Pibe Doro” se află la Tigre, la 30 km nord de Buenos Aires, într-o casă aflată în apropierea domiciliului fiicei sale Giannina.

După operația de succes pentru un hematom subdural și după zece zile în care a fost internat la Clinica Olivos, Diego Armando Maradona a fost externat de medicul său Leopoldo Luque miercuri după-amiază și a fost transferat la noua sa casă. Acolo, a petrecut noaptea în grija specialiștilor, fiind înconjurat și de cei dragi.

Maradona, care își va continua recuperarea după simptomele de sevraj cauzate de consumul de alcool, dar și de medicamentele pe care le-a luat în exces pentru a scăpa de anxietate, dar și pentru a putea dormi, a fost de acord cu acest domiciliu și pentru că așa va fi aproape de teremul de antrenament al echipei sale Gimnasia La Plata, susțin jurnaliștii de la infobae.com.

Însă, în primul rând, cel mai mult a contat în luarea deciziei faptul că mediul fostului campion mondial cu Argentina, în 1986, a fost reconfigurat. Responsabilitatea pentru externare, dar și pentru tratamentul post-operatoriu au fost convenite între Luque și familia antrenorului. Toată lumea a decis că cel mai bine pentru Diego este să fie mutat în această casă.

Așa se face că Maradona s-a trezit joi pentru prima dată în Barrio San Andres, din complexul Villanueva, unde-și va continua recuperarea departe de ochii curioșilor. Maradona va fi permament păzit și monitorizat, cel puțin până va scăpa definitiv de starea de sevraj.

Se spune că după ce se va pune pe picioare, Maradona va pleca într-o vacanță în Cuba, unde a fost deja invitat de către Toni Castro, fiul lui Fidel.

Pe de altă parte, multă lume se întreabă dacă Maradona va mai putea antrena. Cert este că acest an este compromis, astfel că discuția este legată de varianta de a se întoarce la treabă din 2021. Totul va depinde și de conducerea clubului, care trebuie să ia rapid o decizie.

Probabil cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor a fost spitalizat pe 2 noiembrie 2020, pentru anemie şi deshidratare, în oraşul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrenează echipa locală de fotbal.

Analizeze efectuate au relevat prezenţa unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeţei creierului. Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat cu succes în ziua următoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: