image
Sursa foto: Getty Images

Neymar continuă războiul cu Barcelona. Zeci de milioane de euro la mijloc

Neymar cere în instanţă ca FC Barcelona să îi plătească 44 de milioane de euro, sumă reprezentând un bonus pe care el spune că gruparea catalană ar fi trebuit să i-l dea, dar nu a mai făcut-o după plecarea sa la PSG.

Avocaţii fotbalistului au făcut apel după ce un tribunal din Barcelona a decis în iunie că fotbalistul trebuie să îi plătească grupării spaniole 6,7 milioane de euro. Neymar vrea acum ca FC Barcelona să îi achite 44 de milioane de euro.

Toate aceste acţiuni pornesc de la un bonus de 26 de milioane de euro în privinţa căruia s-au înţeles Neymar şi FC Barcelona la prelungirea contractului brazilianului cu clubul catalan până în 2021. Plata bonusului a fost blocată de FC Barcelona în perioada în care se stabilea dacă Neymar pleacă sau nu la PSG.

Pe de altă parte, şi conducerea clubului FC Barcelona decis să deschidă o nouă acţiune în justiţie împotriva starului brazilian Neymar, fotbalistul lui PSG, informează presa spaniolă.

Conform cotidianului El Mundo, clubul catalan îi solicită lui Neymar să returneze suma de 10,2 milioane euro, pe care fotbalistul ar fi primit-o în plus pe parcursul perioadei petrecute la Barca, între 2013 şi 2017, din cauza calculării greşite a impozitelor.

Publicaţia iberică susţine că Fiscul spaniol ar fi fost cel care a remarcat această eroare şi i-a atenţionat pe oficialii Barcelonei, iar în cazul în care situaţia nu ar fi fost reglementată, cele 10,2 milioane euro ar fi fost considerate drept o donaţie a grupării de pe Camp Nou către fostul său jucător.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: