Principală  —  IMPORTANTE   —   Renato Usatîi, în ultima zi…

Renato Usatîi, în ultima zi de campanie: „Am declarat de mai multe ori că nu am fost fanul Maiei Sandu, dar astăzi noi trebuie să terminăm cu kuliokul”. Îndemnul liderului Partidului Nostru

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru a venit vineri, 13 noiembrie, în ultima zi de campanie electorală, pentru cel de-al doilea tur al alegerilor preziențiale, cu un îndemn către cetățenii R. Moldova ca duminică, 15 noiembrie, să voteze împotriva candidatului independent, susținut public de PSRM, Igor Dodon.

Declarațiile făcute de Renato Usatîi:

„Astăzi cu toții știți că eu am declarat război acestui sistem, mafiot și corupt, am declarat de mai multe ori că niciodată nu am fost fanul doamnei Maia Sandu, dar astăzi noi trebuie să terminăm cu kuliokul, cu corupția și cu toate mizeriile care se întâmplă în R. Moldova și de asta noi toți cu dvs trebuie să ieșim la vot. Vă rog eu să analizați, mai trăim încă 4 ani așa cum am trăit până acum sau după data de 15 noiembrie începem o altă viață.

Începem o altă viață când copiii nu vor mai vorbi cu părinții pe skype. Începem o altă viață fără grupări interlope, fără contrabandă și fără toate mizeriile în care a fost implicată R. Moldova.

Eu vreau să vă spun dvs că eu am avut poate cele mai grele zile din istoria vieții mele personale, credeți-mă că prin ce am trecut eu, mai ales după turul întâi, sunt sigur că nimeni dintre politicieni nu a trecut și sper ca nimeni nici să nu treacă prin ce am trecut eu și apropiații mei.

Nu doar că au fost trimși unii interlopi care vor distrugerea mea și deja care au ajuns în R. Moldova, lor li s-a spus că dacă nu fac nimic cu Usatîi, chiar săptămâna viitoare îi așteaptă în Federația Rusă condamnarea. Lor li s-a spus clar ca dacă nu îi închid gura lui Usatîi FSB-ul nu mai are nevoie de ei – niște obosiți. Am declarat anterior ca doar trebuie să fiu mort ca să-l votez pe Dodon în turul II sau cineva să-mi ia mâna să semneze că am votat pentru Dodon.

Vin încă odată cu un apel. Toate supărările, toate emoțiile, poate ambițiile cuiva, duminică ieșim toți la vot să votăm conta kuliokului, contra corupției și contra unui președinte de buzunar, dar eu sincer l-aș numi președintele din pantalonii cuiva din afara țării. Este un lucru foarte urât, iar astăzi noi trebuie să spune NU acestei caricaturi”, a declarat Renato Usatîi.

Anterior, fostul candidat la președinție, Renato Usatîi, spunea că a fost contactat de mai multe persoane din „interior și exterior”, cu scopul de a-l convinge să discute cu Igor Dodon în contextul turului doi al scrutinului prezidențial. Cât privește o adresare directă a candidatului susținut de PSRM, Usatîi spune că nu a fost.

Liderul Partidului Nostru a depus joi 12 noiembrie, o sesizare la Comisia Electorală Centrale (CEC) cu solicitarea de a exclude candidatul susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, din cursa electorală. Asta s-a întâmplat după ce la tipografia de stat Universul din centrul Capitalei au fost depistate mai multe ziare electorale care ar fi fost tipărite aici într-un tiraj mult peste cel declarat de Dodon.

Candidata PAS, Maia Sandu și candidatul independent, susținut public de PSRM, Igor Dodon sunt concurenții care se vor întâlni în turul II al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 15 noiembrie curent. După primul tur Maia Sandu a acumulat 36,16% din voturi, iar Igor Dodon – 32,61%.