Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Votul în diasporă: program special…

Votul în diasporă: program special de lucru pentru o secție de votare din capitala Ungariei

Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, program special de lucru pentru secția de votare nr. 1/442 din orașul Budapesta, Republica Ungară. Această secție de votare va fi deschisă între orele 07:00 și 19:00.

Decizia vine în contextul instituirii, de către autoritățile statului ungar, a unor măsuri restrictive de circulație pe timp de noapte între orele 20:00-05:00, legate de situația epidemiologică generată de COVID-19. Programul special de lucru stabilit este determinat de necesitatea asigurării votului în maximă siguranță pentru alegători, cât și pentru membrii organului electoral, care urmează să totalizeze rezultatele alegerilor, deplasându-se la domiciliu în intervalul orelor permise.

Anterior, CEC a instituit program special de activitate pentru secțiile de votare nr. 1/307, orașul Baku, Republica Azerbaidjan și nr. 1/342, orașul Strasbourg, Republica Franceză.

Candidata PAS, Maia Sandu și candidatul independent, susținut public de PSRM, Igor Dodon sunt concurenții care se vor întâlni în turul II al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 15 noiembrie curent. După primul tur Maia Sandu a acumulat 36,16% din voturi, iar Igor Dodon – 32,61%.