Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

13 Noi. 2020 / 19:00

Reprezentanţii mai multor companii, instruiţi cum să depăşească problemele economice

40 de companii din Moldova vor învăţa cum să treacă mai uşor peste criza economică generată de Coronavirus, calamităţi naturale şi embargouri. Seminarele fac parte din proiectul "Reforme Structurale în Moldova" şi vor fi organizate în perioada 17-25 noiembrie de către Camera de Comerţ şi Industrie în parteneriat cu USAID. De la începutul acestui an, Camera de Comerţ a recepţionat peste 200 de solicitări, dintre care 70 la suta de la agenţi economici afectaţi de pandemie sau de calamităţi naturale, relatează Mesager.

„Cu toţii trecem printr-o perioadă dificilă a pandemiei, dar şi a secetei care este în aceast an în Republica Moldova. Aceşti doi factori au influeinţat foarte negativ  dezvoltarea economică din ţară şi foarte mulţi antreprenori erau într-o situaţie dificilă în a-şi onora contractul. Experienţa internaţională ne vorbeşte despre clauza contractuală - impediment justificator. Oodată cu modificarea acestui concept CCI începând cu luna septembrie a venit cu câteva suporturi pe timp de pandemie către mediul de afaceri”, a menţionat Sergiu Harea, preşedinte CCI.

„Impedimentul justificator este o prevedere care se regăseşte întotdeauna în contractele dintre operatorii economici. Anul acesta, din cauza pandemiei, importanţa acesteia a crescut exponenţial şi a creat o serie de neînţelegeri în comunitatea de afaceri. De aceea, este important ca situaţia de forţă majoră să fie cât mai clar definită şi înţeleasă de toate părţile contractuale. Suntem siguri că aceste clarificări vor fi făcute în cadrul seminarelor organizate de Camera de Comerţ şi Industrie, ceea ce în consecinţă va duce la reducerea numărului cazurilor de litigii”, a spus Douglas Muir, reprezentant USAID.

Instruirile, care vor fi ghidate de jurişti cu renume din Moldova, vor avea loc în perioada 17-25 noiembrie

De la inceputul anului, în adresa Camerei au parvenit circa 200 de solicitări, dintre care peste 70 la suta sunt de la agenţi economici afectaţi de pandemie sau de calamităţi naturale.

Comentarii