12:47:49 28.03.2024
Stiri

Sesizare la Poliție cu solicitarea de a-l sancționa pe candidatul Igor Dodon: Pliante cu mesaje DENIGRATOARE la adresa Maiei Sandu, distribuite la Bălți

Actualitate 13.11.2020 11:18 Vizualizări1355 Autor: Ziarul National
Sesizare la Poliție cu solicitarea de a-l sancționa pe candidatul Igor Dodon: Pliante cu mesaje DENIGRATOARE la adresa Maiei Sandu, distribuite la Bălți StopFals
Minciunile promovate de candidatul Igor Dodon la adresa Maiei Sandu, dezmințite de reporterii de la stopfals.md


Pliante cu mesaje denigratoare la adresa Maiei Sandu, care ar induce intenționat lumea în eroare, folosind culorile și pozele candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), sunt distribuite oamenilor din Bălți.

Reprezentantul cu drept de vot consultativ al concurentului electoral Maia Sandu în Comisia Electorală Centrală, Olesea Stamate, a sesizat astăzi Inspectoratul General de Poliție, cerând sancționarea candidatului Igor Dodon, după ce, începând de joi, 12 noiembrie, în municipiul Bălți au fost distribuite pliante electorale asemănătoare cu cele ale Maiei Sandu, în care candidata PAS este calomniată.

„Mai mult decât atât, în subsolul paginii este indicat că este achitat din fondul electoral al candidatului Maia Sandu, este indicat tirajul de 4 000 de exemplare și tipografia (Policolor SRL). Această informație este falsă. Din fondul electoral al Maiei Sandu aceste materiale electorale nu au fost achitate. De asemenea, la tipografia menționată (Policolor S.R.L) nu au fost tipărite asemenea materiale”, a precizat Olesea Stamate în sesizarea depusă.

Olesea Stamate a cerut identificarea, confiscarea, interzicerea imediată și luarea tuturor măsurilor legale pentru stoparea distribuției pliantelor menționate în sesizare și sancționarea, conform prevederilor Codului Contravențional, a candidatului electoral Igor Dodon pentru calomnie, contravenție prevăzută de art. 70 alin. (1) Cod contravențional - amendă de la 48 la 72 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore, cu amendă de la 72 la 150 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 3 luni la un an.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md