08:53:26 29.03.2024
Stiri

AUDIO // Asociații apropiate candidatului Dodon intenționează să protesteze, cu miile, în centrul Chișinăului, imediat după alegeri. Bilețchi: „Vreau să transmit reprezentanților forțelor de ordine că se pregătesc dezordini în masă”

Actualitate 13.11.2020 14:05 Vizualizări2358 Autor: Ziarul National
AUDIO // Asociații apropiate candidatului Dodon intenționează să protesteze, cu miile, în centrul Chișinăului, imediat după alegeri. Bilețchi: „Vreau să transmit reprezentanților forțelor de ordine că se pregătesc dezordini în masă” Facebook


Mai multe organizații apropiate candidatului Igor Dodon la alegerile prezidențiale, inclusiv Uniunea Ofițerilor condusă de noul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, Uniunea veteranilor din Afganistan și „Urmașii lui Ștefan cel Mare”, intenționează să aducă luni, imediat după scrutin, câte circa 5 000 de persoane în centrul Chișinăului.

Președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a făcut publică astăzi o înregistrare audio de la o ședință care a avut loc ieri la Primăria Chișinău și spune că asociațiile afiliate lui Igor Dodon și Partidului Socialiștilor ar pregăti dezordini în masă după alegerile prezidențiale din 15 noiembrie.

„Joi, în ziua în care Ministerul Sănătății a anunțat un record de îmbolnăviri de Covid în Republica Moldova - peste 1 300 de cazuri, la Primăria municipiului Chișinău a avut loc o ședință la care au participat șase reprezentanți ai poliției și președinții a trei organizații afiliate lui Igor Dodon, care intenționează să organizeze proteste în centrul Chișinăului imediat după alegeri, cu un număr de peste 15 mii de persoane”, a anunțat Bilețchi.

De altfel, Vasile Pascaru, reprezentantul Primăriei Chișinău, i-a atenționat pe cei care intenționează să aducă mii de oameni în centrul capitalei că în prezent nu sunt permise manifestații cu participarea a mai mult de 50 de persoane.

„Dacă o să vă declar că vin 50 de persoane și o să vină 10 mii, oricum o să mă penalizați. Nu vreau să induc în eroare administrația publică locală și organul de poliție. El trebuie să fie gata să asigure ordinea publică”, răspunde un reprezentant al Uniunii Ofițerilor.

Vlad Bilețchi a remarcat faptul că declarațiile depuse la Primărie de către cele trei organizații sunt identice: „După alegeri e cam târziu să se discute situația politică din țară. Vreau să transmit reprezentanților forțelor de ordine că se pregătesc dezordini în masă”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md