La mitingul de azi, Dodon a încălcat toate restricțiile impuse de pandemie

by D M
Distribuiti mai departe...

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a adunat astăzi câteva mii de oameni în centrul Chișinăului pentru un miting în susținerea sa, în ciuda interdicțiilor impuse de guvern în legătură cu pandemia de coronavirus.

Dodon și-a organizat mitingul, încălcând prevederile Hotărârii nr. 33 din 28 septembrie 2020  a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, care admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu
participarea unui număr mai mic de 50 de persoane.

Aceeași hotărâre a introdus o serie de măsuri de precauție obligatorii, care de asemenea au fost ignorate de către Igor Dodon.

Conform acestor măsuri obligatorii, urmau a fi întocmite liste epidemiologice care să conțină numele participanților la eveniment, IDNP-ul acestora, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa de domiciliu.

Mai mult, același document interzice organizarea întrunirilor lângă instituții publice, instituții de învățământ, spitale sau alte locuri cu risc sporit de infecție.

În ciuda acestui fapt, Dodon și-a organizat evenimentul lângă o școală și o serie de instituții publice, scrie omg.md.

Ministerul de Interne, condus Pavel Voicu, un apropiat al lui Dodon, nu a anunțat încă nicio măsură în privința lui Dodon. Nici Ministerul Sănătății nu spune nimic despre responsabilitatea lui Dodon pentru riscul la care a expus persoanele prezente la eveniment.

Amintim că ieri, 12 noiembrie, în Moldova a fost înregistrat un număr record de infectări cu noul coronavirus – 1331 de persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.