Profesorii ASEM – înalt apreciaţi de către Guvern şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova

2

În semn de înaltă recunoştinţă şi apreciere a activităţii prodigioase şi a contribuţiei substanţiale la dezvoltarea ştiinţei, promovarea rezultatelor remarcabile în domeniul cercetării şi inovării, precum şi cu ocazia Zilei Ştiinţei, Guvernul şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova au oferit diplome profesorilor Academiei de Studii Economie a Moldovei. 

Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova i-a fost oferită doamnei Angela Secrieru, doctor habilitat în economie, profesor universitar, ASEM, semnată de Ion Chicu, Prim–Ministru al Republicii Moldova, iar cu Diploma de Onoare a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării Republicii Moldova a fost decernată doamna Maia Pisaniuc, doctor în economie, conferenţiar universitar, ASEM, semnată de Ministrul Igor Şarov. 

În urma înmânării diplomelor, de către Rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, Angela Secrieru, dr.hab., prof.univ., a menţionat:

„Sunt deosebit de onorată să primesc, cu prilejul Zilei Științei, sărbătorită tradițional în Republica Moldova la data de 10 noiembrie, Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova. Este un moment foarte important pentru mine. Cred că această Diplomă este, de fapt, o invitație la a continua într-un mod consecvent și mai insistent activitatea mea de cercetare.

Dintre realizările mele în domeniul cercetării științifice menționez activitatea în calitate de conducător al Proiectului instituțional «Reconfigurarea sistemului financiar din Republica Moldova prin prisma criteriilor de eficiență în contextul Acordului de Asociere între UE și Republica Moldova» (2015-2019). Am participat ca membru în echipa proiectului de cercetare «Indicatori statistici și modele econometrice de evaluare a securității economice în contextul integrării RM în UE» (2016-2017), proiect din cadrul Programului de Stat. Am participat ca membru în echipa proiectului de transfer tehnologic «Instrumente Informatice Inteligente de cuantificare și evaluare a hepatopatiilor difuze în baza măsurărilor non-invazive și investigațiilor de laborator (3ICEHD).

În prezent sunt conducătorul proiectului «Drepturile omului în Republica Moldova: dimensiunea financiară și consolidare prin gestiunea eficientă a cheltuielilor publice», proiect inclus în Programul de stat (2020-2023).

Cu ocazia acestui interviu, adresez felicitări și urări de sănătate, tenacitate și bunăstare tuturor membrilor comunității științifice din Republica Moldova.”

Maia Pisaniuc, dr.,conf.univ., directoră a Centrulului de Cercetare și Consultare în Businessul Inovațional a adus cuvinte de mulţumire:

Vreau să mulțumesc conducerii ASEM, pentru aprecierea activității de cercetare! 

Mulțumiri Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, pentru recunoașterea activității de cercetare prin  Diploma de onoare acordată. 

Aduc mulțumiri echipei de cercetare pe care o conduc cu care, împreună, activăm la realizarea unor obiective destul de ambițioase în cadrul proiectului «Configurarea businessului inovațional în contextul concurenței regionale».

De asemenea aduc mulțumiri Guvernului Republicii Moldova, pentru identificarea surselor bugetare și finanțarea cercetărilor la nivel național. Grație acestor finanțări, am avut posibilitatea de a participa la diverse conferințe internaționale, de a face vizibile rezultatele cercetărilor  noastre în spațiu comunitar, prin publicarea articolelor în diverse reviste științifice apreciate și cotate pe plan internațional. De asemenea, posibilitatea de a stabili unele colaborări și parteneriate cu cercetători din spațiul comunitar.

Am convingerea, că toate aceste acțiuni vor contribui la creșterea rolului cercetătorului în societate, precum și dezvoltarea unei economii bazate pe cunoaștere.

### 

Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente