(foto) De la TikTok până la Odnoklassniki. Cum apar și cât de activi sunt pe rețele sociale Maia Sandu și Igor Dodon

Sandu Dodon

După primul tur al alegerilor prezidențiale, în lupta pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova au rămas Maia Sandu și Igor Dodon. Aceștia folosesc diferite „arme” pentru a-și face cunoscute personalitățile și promisiunile electorale, iar pentru că trăim într-o eră tehnologizată, evident că Sandu și Dodon utilizează din plin rețelele sociale. Mai jos am decis să facem o mică analiză a paginilor pe care le au aceștia pe diverse platforme.

Maia Sandu și Igor Dodon pe Facebook

# Igor Dodon are un profil de Facebook și o pagină cu ecuson de verificare de la Facebook.

Pagina acestuia este apreciată de 145 078 de persoane și are 168 367 de urmăritori. La momentul de față, tot conținutul este legat de campania electorală, începând de la postări și până la fotografii. Apropo, pe pagina sa de Facebook, Dodon are peste 30 000 de fotografii.

Fotografia de copertă de pe pagina de Facebook a lui Igor Dodon

Pe profilul său personal Dodon are în jur de 39 000 de urmăritori. Și acolo totul are colorit electoral, totuși apar și postări sau fotografii cu familia.

La capitolul preferințe, pe profilul lui Dodon găsim aprecierile ce urmează.

Sport: Fc Sheriff Tiraspol, Мкпс Молдова, Andrei Tchmil

Muzică: Alexei Vzorov, MBeyeline, Irina Kovalsky & Serghei – LUME, Markitan Dana, Sofia Rotaru – София Ротару

Emisiuni și seriale TV: Comedy Club, Moldova Yesterday, TV7 Moldova, Alt TV, Первый канал

Dodon mai apreciază și paginile diferitelor persoane publice și ale diferiților politicieni atât naționali, cât și internaționali, site-uri de știri internaționale și naționale, restaurante și localuri. Dacă vreți să vedeți întreaga listă de aprecieri, o puteți face AICI!

Fotografia de copertă de pe profilul de Facebook a lui Igor Dodon

# Maia Sandu are doar pagină de Facebook cu ecuson de verificare. Pagina este apreciată de 191 568 de persoane și are 227 600 de urmăritori.

Pagina Maiei Sandu, la fel ca în cazul lui Dodon, este plină de postări și fotografii electorale.

Apropo de fotografii, în comparație cu Dodon, Maia Sandu are în jur de 3 000 de fotografii.

Fotografia de copertă de pe pagina de Facebook a Maiei Sandu

Maia Sandu și Igor Dodon pe Instagram

# Maia Sandu are 179 de postări, este urmărită de 31 400 de utilizatori și urmărește 53 de pagini.

Majoritatea postărilor sunt cu tentă electorală, printre acestea putem găsi însă și câteva fotografii din copilărie/adolescență sau imagini cu natura.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Maia Sandu (@maia.sandu)

Dintre cele 53 de persoane pe care le urmărește, șapte au ecuson de verificare de la Instagram (o bifă albastră care apare în dreptul numelui persoanelor publice sau brandurile care au pagină de Instagram): Aleksei NavalnîiSiegfried MureșanAngela MerkelNatalia Morari, tvrain_inside, Dimtrii Gordon și Xenia Deli.

Nu putem afla multe despre preferințele muzicale, deoarece Sandu urmărește un singur interpret autohton: Pasha Parfeni.

# Igor Dodon are 3 493 de postări, 82 300 de urmăritori și urmărește 106 pagini.

Postările sunt legate de vizitele sale în teritoriu. De asemenea, găsim o mulțime de icoane și din când în când imagini cu familia sa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Dodon Igor (@dodon_igor)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Dodon Igor (@dodon_igor)

Igor Dodon urmărește 26 de persoane cu ecuson de verificare de la Instagram: Donald J. TrumpMelania TrumpLeonid AgutinVolodîmîr ZelenskiAni LorakVALERIANiușaVera BrejnevaNicolai BaskovTina KandelakiEgor KridDenis MaidanovGrigori LepsAndrei VorobiovFilip KirkorovOlga SereabkinaOleg GazmanovEcaterina VarnavaKeti TopuriaМОТElena TemnikovaBinali YıldırımRecep Tayyip ErdoğanNicolai ValuevDmitri MedvedevGordienko Natalia.

Din numele enumerate de mai sus, observăm că Igor Dodon este un fan al interpreților din Rusia.

Maia Sandu și Igor Dodon pe Twitter

# Maia Sandu are cont pe Twitter din ianuarie 2016. Acolo este urmărită de 3 113 persoane și urmărește 25 de persoane, dintre care 19 au ecuson de verificare; este vorba de instituții internaționale precum Comisia Europeană sau politicienii internaționali precum Joe Biden sau Donald Trump.

Ultima postare a publicat-o pe 17 septembrie, iar majoritatea postărilor le scrie în limba engleză. În total are 44 de postări.

# Igor Dodon are cont de Twitter din septembrie 2015. Acolo este urmărit de 11 000 de persoane și urmărește 91 de persoane și pagini, printre care o serie de site-uri de știri din Rusia, politicieni internaționali și lideri ai diferitelor țări.

Ultima postare a publicat-o chiar azi, iar în total are peste 3 600 de postări. În comparație cu Maia Sandu, Dodon își scrie postările în limba rusă.

Maia Sandu și Igor Dodon pe VKontakte

Maia Sandu nu are cont pe această rețea socială. În schimb, Igor Dodon are profil cu ecuson de verificare. Aici el are 15 000 de urmăritori și peste 8 000 de prieteni. Dodon a publicat pe VK 65 de videoclipuri și 11 000 de fotografii. Ultima postare a publicat-o chiar azi și este legată de îndemnul pentru persoanele din Cahul ca să iasă la vot.

Maia Sandu și Igor Dodon pe Odnoklassniki

# Maia Sandu nu are profil pe această rețea socială, dar are un grup cu ecuson de verificare. Din acest grup fac parte 5 420 de persoane. În total, Sandu are aici 274 de postări, 248 de fotografii și 70 de videoclipuri. Ultima postare a fost publicată chiar azi. Aici majoritatea postărilor Maia Sandu le scrie în limba rusă.

# Igor Dodon are profil cu ecuson de verificare pe Odnoklassniki. Are 78 664 de urmăritori, 5 120 de postări și peste 27 000 de fotografii. Acesta face parte din 19 grupuri tematice, toate sunt legate de PSRM, politica din Rusia și religia ortodoxă. Dodon publică postări atât în rusă, cât și în română.

Maia Sandu și Igor Dodon pe TikTok

# Maia Sandu și-a făcut recent TikTok și are doar câteva videoclipuri postate. În total, are 34 100 de urmăritori și 158 900 de aprecieri.

Vă lăsăm mai jos ultimul filmuleț publicat de Sandu pe TikTok.

@maiasandu2020Prieteni, haideți să câștigăm aceste alegeri împreună!Duminică, votați și chemați la vot un prieten.Plus 1 și vom câștiga!#pl#us1♬ original sound – MaiaSandu

# Igor Dodon a postat primul său clip video pe TikTok pe 12 decembrie 2019. De atunci și până acum, și-a adunat o serie întreagă de filmulețe despre politică și alegeri. În total, are 13 400 de urmăritori și 80 900 de aprecieri.

Vă lăsăm mai jos ultimul videoclip publicat de Dodon pe TikTok.

@igor.dodon.md##igordodon ##moldova♬ original sound – igor.dodon.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente