CEC a refuzat să examineze sancționarea lui Dodon privind nedeclararea ziarelor electorale. Sesizările depuse de PAS, respinse

ajkcfbd-920×460-1

Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat să includă în ordinea de zi examinarea subiectului privind ziarele electorale ale candidatului independent Igor Dodon, tipărite la editura de stat „Universul”.

Prin urmare, au fost respinse trei sesizări depuse de Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Nostru și Blocul UNIREA, care au cerut sancționarea candidatului.

Sesizarea PAS a fost întoarsă semnatarului, pentru că nu ar corespunde cerințelor legale.

„Am verificat poșta. Am primit o scrisoare la ora 18.58, cu două minute înainte să înceapă ședința CEC. Sesizarea mea a fost depusă pe 11 noiembrie. Îmi vine greu să cred că a durat două zile ca să depistați o carență de procedură în sesizarea mea. Documentul corespunde întru totul cerințelor de sesizare. În scrisoarea transmisă nu se explică de ce documentul expediat de mine nu corespunde unei sesizări și că trebuie să fie contestație. Nu sunt de acord de excluderea subiectului pe motiv de formă”, a declarat reprezentanta PAS, Olesea Stamate.

De asemenea, Elena Grițco, din partea PN, a întrebat CEC de ce reprezentanții partidului au fost invitați la ședință, dacă subiectul nu urmează să fie examinat.

„Ați fost invitați să vă comunicăm că răspunsul va fi în formă scrisă”, a spus președintele instituției, Dorin Cimil.

„Vă bateți joc”, a menționat Elena Grițco.

Amintim că, pe 11 noiembrie, la tipografia de stat „Universul” au fost depistate mai multe mașini cu ziarele electorale ale lui Igor Dodon. PAS a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală prin care cere sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale, iar Poliția Capitalei a anunțat pe 12 noiembrie că nu a depistat încălcări în cazul tirajului ziarelor electorale, depistate la tipografia de stat „Universul”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente