fbpx

video | CEC refuză să examineze sancționarea lui Dodon. Sesizările despre ziarele electorale de la editura Universul, respinse

Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat să includă în ordinea de zi examinarea subiectului privind ziarele electorale ale candidatului independent Igor Dodon, care au fost tipărite la editura Universul. Acesta a fost supus votului de două ori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Toate cele trei sesizări depuse de membrii PAS, prin care au cerut sancționarea candidatului Igor Dodon, pentru tipărirea ziarelor la o editură de stat, au fost respinse de către CEC, pentru că nu ar corespunde formatului cerut.

De asemenea, sesizarea PAS ar fi fost întoarsă semnatarului, șefei staff-ului electoral al Maiei Sandu, Olesei Stamate, cu doar două minute înainte ca ședința Comisiei Electorale Centrale să înceapă.

„Am verificat poșta. Am primit o scrisoare la ora 18:58, cu două minute înainte să înceapă ședința CEC. Sesizarea mea a fost depusă pe 11 noiembrie. Îmi vine greu să cred că a durat două zile ca să depistați o carență de procedură în sesizarea mea.

Documentul corespunde întru totul cerințelor de sesizare. În scrisoarea transmisă nu se explică de ce documentul expediat de mine nu corespunde unei sesizări și că trebuie să fie contestație. Nu sunt de acord cu excluderea subiectului pe motiv de formă”, a declarat reprezentanta PAS, Olesea Stamate.

De asemenea, încă la începutul ședinței, membrul CEC, Vasile Gafton a propus excluderea subiectului privind examinarea sesizării depuse de Stamate, menționând că aceasta este o contestație. Totodată, potrivit lui, mâine urmează să fie depuse rapoartele financiare, iar reprezentantul lui Igor Dodon a cerut excluderea subiectului, deoarece se află la o ședință de judecată.

Amintim că, după ce la editura Universul, care este întreprindere de stat, au fost descoperite mii de ziare electorale ale lui Igor Dodon, membrii PAS, Olesea Stamate și Sergiu Litvinenco au depus sesizări la CEC și la la Procuratura Generală,  cerând sancționarea candidatului independent. 

Articole asemănătoare

Back to top button