image
Sursa foto: privesc.eu

Staff-ul lui Dodon contraatacă: Cer dosar penal după incidentul de la Universul, dar nu zic nimic de tirajul impunător

Igor Dodon va cere investigarea penală a deputaților din opoziție care au intervenit ieri la editura „Universul”, acolo unde era depozitat un tiraj masiv de materiale electorale. Anunțul a fost făcut de șeful staff-ului electoral al lui Dodon, deputatul PSRM Vlad Bătrâncea.

„Niște deputați însoțiți de niște cetățeni au dat buzna tipografia „Universul” și au făcut show de prost gust. M-am prezentat la tipografie, dar nu am putut discuta deoarece era imposibil de discutat. Vom solicita Procuraturii Generale investigarea penală a acestor acțiuni de huliganism. Deputații nu au imunitate pentru acte de huliganism”, a declarat Bătrâncea.

Șeful staff-ului electoral al lui Dodon respinge acuzațiile opoziției și spune că materialele electorale au fost tipărite la „Universul” în conformitate cu „un subcontract” semnat dintre SRL „EditTipar Grup”, care era indicată pe aceste ziare, și Editura Universul.

„Acest contract a fost prezentat ieri CEC-ului și organelor de drept. La „EditTipar Grup” se tipăresc și materialele electorale ale Maiei Sandu și e cinic ce fac”, a adăugat Vlad Bătrâncea care însă nu a pomenit nimic de tirajul acestor ziare.

Or, pe ele este indicat un tiraj de 55 de mii de exemplare, în timp ce deputații din opoziție, prezenți ieri la editura „Universul”, spun că doar într-un microbuz erau încărcate peste 70 de mii de astfel de ziare.

Șeful staff-ului electoral al lui Dodon a mai anunțat că vor fi analizate toate materialele electorale ale Maiei Sandu. Bătrâncea a prezentat jurnaliștilor un pliant anti-Dodon despre care spune că a fost distribuit de activiștii PAS.

„Dacă ne-au provocat, vom face analiza la toate materialele electorale ale Maiei Sandu. Vom demonstra că aceste materiale au fost tipărite la comanda Maiei Sandu. E fără tipar, fără nimic. Această murdărie a fost tipărită ilegal și distribuită de activișii PAS”, a mai spus Vlad Bătrâncea.

Amintim că ieri au avut loc ciocniri între deputații PAS și PSRM la tipografia „Universul” din cauza unui tiraj uriaș de gazete electorale cu chipul lui Igor Dodon ce urmau a fi împărțite în întreaga țară. Deputații PAS au blocat parțial tirajul și au chemat poliția, denunțând abuzuri demne de excludere a concurentului Igor Dodon din cursa electorală. Ziarele au fost confiscate de poliție, iar la această oră acestea sunt numărate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: