image
Sursa foto: jurnal.md

Oazu Nantoi: „Dodon trebuie să fie exclus din cursa electorală”

Poliția refuză să întreprindă acțiuni pentru a ridica datelele de pe calculatorul instalației de tipărire de la întreprinderea de stat Universul, astfel mimează procesul de anchetare în cazul ziarelor „Socialistul”, menționează Oazu Nantoi. Acesta susține că directorul întreprinderii a invocat un argument fals precum că nu poate găsi șeful de schimb care doarme după tură și până în prezent nu au fost ridicate probele principale ce țin de tirajul tipărit.

Oazu Nantoi menționează că asistăm la un proces de mimare a anchetei în cazul ziarului „Socialistul” și că poliția refuză să întreprindă anumite acțiuni.

Astăzi am participat la procesul de mimare a anchetei dat fiind faptul că înainte de a număra ziarele care ieri au fost ridicate trebuia de luat informația de la calculatorul insatlației de tipărire al întreprinderii de stat Universul. În pofida insistenețlor mele de ieri la fața locului, să realizăm acest lucru, nu s-a realizat. Directorul întreprinderii a invocat un argument fals precum că nu poate găsi șeful de schimb care doarme după tură și până în prezent nu au ridicat probele principale ce țin de tirajul tipărit.

Toate foile tipărite au rechizite bancare, au numărul contractului, au tirajul, numărul facturii identice, ce înseamnă că au fost tipărite în baza unei singure comenzi și este vorba nu de 200 de exemplare, dar de 400, 800 de exemplare în fiecare pachet, în total 215 pachete. Igor Dodon sfidează legislația și într-un mod normal, într-un stat de drept asemena candidați trebuie scoși din cursă”, a menționat deputatul.

Nantoi spune că poliția refuză să întreprindă anumite acțiuni în acest caz.

Din câte eu înțeleg poliția nu a mers la sediul PSRM ca să sigilieze și nu știm câte ziare sunt acolo și câte au ajuns pe plaiurile mioritice ale RM. Este vorba despre mimarea activismului de anchetare a încălcării flagrante de către Igor Dodon.

E o rușine când o presoană care se pretinde să fie șef de stat recurge la așa gesturi”, a punctat Oazu Nantoi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: