Bulgaria introduce noi restricții: Între orele 8.00 și 10.00 pot face cumpărături doar persoanele cu vârsta peste 65 de ani

Bulgaria a introdus noi măsuri pentru a limita răspândirea epidemiei de Covid-19. Între orele 08:00 şi 10:00 pot face cumpărături doar persoanele cu vârsta de cel puţin 65 de ani, scrie digi24.ro.

Foto: digi24.ro

În Bulgaria nicio persoană mai tânără de 65 de ani nu va fi servită în intervalul de două ore specificat. Restricția este valabilă pentru toate magazinele alimentare și pentru farmacii.

Toate restaurantele, cafenelele şi barurile pot funcţiona numai între orele 06:00 şi 23:30. În restul timpului sunt permise doar serviciile de livrare. Accesul minorilor în centrele comerciale este autorizat doar în prezenţa unui părinte, tutore sau oricărui alt adult.

În privinţa învăţământului superior, cursurile în persoană sunt suspendate, cu excepţia exerciţiilor practice care nu pot fi făcute în sistem de videoconferinţă.

Excepţii sunt permise pentru disciplinele medicale, practica în spitale şi examenele pentru obţinerea specialităţii în sistemul de sănătate, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi control ale bolilor infecţioase.

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus în Bulgara a ajuns la 87.311, dintre care 58.699 sunt cazuri active.


Pub