Fotbal: Campioana mondială Franța, învinsă de Finlanda

Echipa de fotbal a Franţei, campioana mondială en titre, a fost învinsă surprinzător de echipa Finlandei cu scorul de 2-0, miercuri seara, pe Stade de France, într-un meci amical.

Foto: Simbol

Nordicii s-au impus prin golurile marcate de Marcus Forss (28) şi Onni Valakari (31).

„Le Bleus” nu au putut conta pe mai mulţi titulari, din cauza accidentărilor, astfel că Marcus Thuram şi Ruben Aguilar au avut şansa debutului. Franţa a suferit a treia sa înfrângere după titlul mondial cucerit în Rusia, scrie Agerpres.

Olanda şi Spania au remizat, 1-1, la Amsterdam, după ce ibericii au deschis scorul prin Sergio Canales (19). ''Portocala mecanică'' a restabilit egalitatea după pauză, prin Donny van de Beek (47).

Nedecis au încheiat şi Turcia cu Croaţia, 3-3, golurile gazdelor fiind reuşite de Cenk Tosun, Deniz Turuc şi Cengiz Under, în timp ce pentru vicecampioana mondială au punctat Ante Budimir, Mario Pasalic şi Josip Brekalo.

Belgia a dispus de Elveţia cu 2-1, prin ''dubla'' lui Michy Batshuayi. Germania a trecut de Cehia cu 1-0, prin golul lui Gian-Luca Waldschmid (13).

Italia a surclasat Estonia cu 4-0, iar Portugalia a reuşit scorul zilei, 7-0 cu Andorra. Pedro Neto şi Paulinho (două) au marcat pentru lusitani la debutul în echipa naţională, în timp ce Cristiano Ronaldo a marcat un gol, evoluând doar o repriză. Ronaldo a ajuns la 102 goluri marcate pentru „Seleccao'', apropiindu-se de recordul mondial al iranianului Ali Daei (109).


Pub