Mai mulți elevi de la un liceu din capitală s-au intoxicat. Direcția Educație a demarat o anchetă

Mai mulți elevi de la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău s-au intoxicat. Aceștia manifestau acuze abdominale și vomă.

Foto: UNIMEDIA

„La momentul investigării situației, elevii menționați mai sus erau la domiciliu sub supravegherea părinților. Nici un părinte n-a informat instituția de învățământ despre internarea copiilor sau despre adresarea la medicul de familie”, au menționat reprezentanții Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău.

Pentru precizarea cazului dat, angajații DGETS au efectuat o vizită la instituția de învățământ. În urma verificării și a discuțiilor cu directorul instituției, și cu angajații blocului alimentar, s-a constatat că alimentarea elevilor în zilele de 10-11 noiembrie 2020 a fost organizată în conformitate cu toate normele stabilite.

Totodată, s-a solicitat din partea DGETS prezența ANSA și CSP Chișinău la fața locului pentru evaluarea situației conform domeniilor de competență. Rezultatele vor fi prezentate ulterior.

Începând de mâine, procesul educațional pentru elevii instituției de învățământ va fi organizată la distanță până la stabilirea cauzelor manifestării stării de sănătate a elevilor.

DGETS a inițiat studiu de caz privind starea de sănătate a elevilor.


Pub