Elicopter prăbușit: Au murit șapte membri ai Forţei multinaţionale de observatori în Sinaiul egiptean

Şapte membri ai Forţei multinaţionale de observatori în Sinaiul egiptean şi-au pierdut viaţa joi în urma prăbuşirii elicopterului în care se aflau, a indicat pentru agenţia France Presse o sursă israeliană, fără a preciza cauza prăbuşirii, scrie Agerpres.

Foto: Simbol

„Au fost şapte morţi, printre care cinci americani, un francez şi un ceh, toţi membri ai Forţei multinaţionale însărcinate cu supravegherea respectării păcii în Israel şi Egipt,” a precizat sursa.

Israelul este una din ţările fondatoare ale acestei misiuni independente ce nu are legătură cu ONU.

Conform purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, aceasta s-a oferit să ajute cu o unitate de elită 'răniţii' la faţa locului.

„Anchetăm în mod activ cu privire la un incident care a implicat unul dintre elicopterele noastre', a declarat pentru AFP, de la Cairo, Brad Lynch, un înalt responsabil al acestei forţe, fără a da detalii.

Anexele tratatului de pace israeliano-egiptean din 1979 prevede demilitarizarea Sinaiului, unde este desfăşurată de la începutul anilor 1980 această forţă multinaţională (MFO - Multilateral Force and Observers), garantă a acordului.

Ea numără în prezent ceva mai mult de 1.100 de militari de diferite naţionalităţi desfăşuraţi în Sinaiul egiptean, unde acţionează diferite grupări armate, printre care o aripă locală a organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI).


Pub