Haine și produse de igienă de contrabandă, aduse din Ucraina: Trei moldoveni, prinși de oamenii legii cu marfă ilegală

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord au depistat trei mijloace de transport, încărcate cu marfă de larg consum, fără acte de proveniență.

Foto: Foto: Poliția de frontieră

Potrivit unui comunicat, în apropierea satului Cotiujeni, raionul Briceni, în cadrul unei operațiuni speciale, au fost oprite un Opel și un Mercedes la volanul cărora se aflau doi conaționali, în vârstă de 48 și 67 de ani. Aceștia transportau sute de articole vestimentare, fără vreun document ce ar demonstra proveniența acestora.

Audiați, șoferii ar fi declarat că marfa a fost procurată de la un locuitor al satului Larga și urma să ajungă pe piața din municipiul Edineț.

Un alt caz a avut loc în apropierea punctului de trecere local Clocușna, unde a fost oprit fost oprit un Hyundai în care poliția de frontieră a depistat mai multe articole de consum.

În timpul examinării automobilului, pe bancheta din spate era un rucsac de culoare neagră în care se aflau mai multe bunuri de igienă personală, la fel, fără acte de proveniență. Pasagerul, în vârstă de 28 ani, locuitor al satului Clocuşna, a declarat că a primit rucsacul de la o persoană din Chișinău și urma să îl transmită unui consătean.

Toate bunurile au fost depozitate în camerele de păstrare. Cazurile sunt cercetate, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor, identificarea tuturor persoanelor implicate și sancționarea lor.


Pub