„Aș renunța la Condrița”. Zeci de oameni din diasporă spun ce ar face dacă ar ajunge președinte

Comunitatea moldovenilor din Olanda – „Noroc Olanda” a lansat o provocare în diasporă întrebând moldovenii stabiliți peste hotare ce ar face dacă ar fi președinte. Iar 92 de moldoveni din Olanda, Franța, Danemarca, Germania, chiar și de pe insulele Fiji, au venit cu idei și inițiative pentru viitorul/viitoarea președinte.

„Scopul acestei acțiuni a fost să-i lăsăm pe cetățeni să se gândească ce presupune funcția de președinte într-un stat parlamentar, să identifice problemele și să dea soluții concrete pentru viitorul/viitoarea președinte și să se gândească care ar fi acele domenii prioritare cărora instituția Președinției ar putea să-i acorde o atenție deosebită, iar președintele să-i dea o direcție. Nu știam ce efect va avea și dacă moldovenii din diasporă ar reacționa. Am rămas surprinși de mesajele care veneau necontenit și ideile pe care le propuneau”, spune Dorina Baltag, fondatoarea „Noroc Olanda”.  

Iată câteva dintre cele 92 de propuneri:

Amintim că în această duminică, 15 noiembrie, va fi ales noul președinte al Republicii Moldova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.