Ce televizor este mai bine de ales – LED sau LCD?

Atunci când cumpărați un televizor, trebuie să acordați atenție caracteristicilor acestuia. Acestea includ în primul rând claritatea, contrastul, luminozitatea imaginii, apoi trebuie să determinați dimensiunea diagonalei ecranului televizorului, dimensiunea dispozitivului și capacitatea de a conecta caracteristici suplimentare sau gadget-uri pentru o utilizare confortabilă. Este bine ca cumpărătorul să fie atent la cât de des va fi utilizat televizorul, deoarece afectează și alegerea într-un fel. De asemenea, ar trebui să alegeți gama de prețuri și, pentru a o face mai bine și să nu sperați să cumpărați ceva gratuit, ar trebui să explorați piața pentru acest segment de bunuri. Aceste funcții vor fi suficiente pentru a cumpăra televizoare în Chișinău.

Există un alt factor de luat în considerare atunci când alegeți un televizor – diferența dintre televizoarele LED și luminile de fundal LCD. Următorul este un exemplu al modului în care funcționează ambele tipuri de televizoare.

Principiul de funcționare al televizoarelor LED și LCD.

Televizoarele LCD sunt afișaje sau monitoare cu cristale lichide. Panourile LCD cu o lampă fluorescentă „clasică” sunt utilizate pentru iluminarea și reproducerea imaginii.

La rândul lor, televizoarele LED sunt dispozitiv semiconductor care generează iluminare din spate. Funcționarea panourilor LED se bazează și pe utilizarea cristalelor lichide, dar folosește și tehnologia filtrelor de lumină și a iluminării polarizante. Pentru a face acest lucru, lămpile fluorescente au fost înlocuite cu diode emițătoare de lumină, care economisesc consumul de energie electrică.

Principalele diferențe dintre televizoarele LED și LCD.

Televizoare LED:

  • Mai sigur pentru sănătate în comparație cu televizoarele LCD. Aceasta este o deteriorare a vederii, și anume frecvența pâlpâirii LED-urilor este mai puțin dăunătoare ochilor.
  • Calitate ridicată a imaginii. Trebuie remarcat faptul că televizoarele cu acest tip de iluminare de fundal au un contrast mai mare, respectiv, și culori mai saturate.
  • Respectarea ecologică a achiziției este, de asemenea, importantă, deoarece televizoarele bazate pe tehnologia LED nu conțin mercur.
  • Datorită LED-urilor, consumul de energie electrică este cu 40% mai mic decât televizoarele LCD, ceea ce reprezintă un argument foarte puternic pentru cumpărător.
  • Aveți o gamă largă de conectori, care vă permit să conectați un număr mare de gadgeturi, cum ar fi o cameră foto, home theater, console de jocuri de diferite generații, centre de muzică. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că astfel de televizoare acceptă un număr mare de formate audio, video și foto.
  • Tehnologia LED vă permite să faceți panoul mai îngust, ceea ce va completa orice interior.

Televizoare LCD:

  • Costul este mai mic în comparație cu televizoarele LED, astfel încât acest tip de televizor este mai accesibil.
  • Grilă dimensională mare de diagonale, care va ajuta la selectarea mai precisă a dimensiunii dorite.
  • Aproape că nu se încălzește, deci și procentul de aprindere nu este mare. Respectiv, potrivit pentru utilizarea pe termen lung (aceasta este o vizionare prelungită a televizorului)
  • Rezistent la pâlpâire.

Dacă vorbim despre dezavantajele ambelor tipuri de televizoare, putem spune cu încredere că nu sunt multe. De exemplu, atunci când este refractat de lumina directă a soarelui, saturația neagră a televizoarelor LCD suferă, ceea ce se datorează calității sticlei, astfel încât unghiul de vizualizare este redus în consecință. Din păcate, televizoarele LED au un cost mai mare și acesta este probabil singurul dezavantaj major, dar cu siguranță merită banii.

Deci, comparând aceste două tipuri de televizoare, cele mai bune de pe piață în acest moment sunt televizoarele cu LED, care sunt semnificativ înaintea tuturor celorlalte tipuri de televizoare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.